Kent Haberleri

Bakan Özhaseki'den muhalefete kentsel dönüşüm tepkisi: Dertleri engel olmak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, muhalefetin ‘rantsal dönüşüme karşıyız’ ifadelerine tepki gösterdi ve kentsel dönüşüme engel olmak istediklerini belirtti. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Aksaray temasları çerçevesinde Hamidiye Mahallesi’ndeki Kentsel Dönüşüm Projesinin temel atma törenine katıldı ve burada önemli açıklamalarda bulundu. 

Bakan Özhaseki, 574 bağımsız birimin temelinin atıldığı törende, konutların ve işyerlerinin 2025'in ortasında tamamlanmasının planlandığına dikkat çekti. 

Bakanlığın resmi internet sitesinde yer alan habere göre; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, depremin siyaset üstü bir konu olduğuna dikkat çekti ve eslim edilen konutlara, yapılan işlere rağmen muhalefetin bunları görmemesini eleştirdi. 

"Afet bölgesinde tam 110 bin kişilik orduyla çalışma yürütüyoruz. Binlerce şantiyemiz bulunuyor. Bunca çalışmanın karşılığında ‘eğer oraları görmek istiyorsanız gelin, sizi tek tek gezdirip göstereceğim’ diyorum. Bir aydır bunu dile getiriyorum. Muhalefetten bir Allah'ın kulu da ‘Hakikaten nerede yapıyorsunuz? Gösterin’ diyemedi" ifadelerini kullanan Bakan Mehmet Özhaseki, zaten gördüklerine, bildiklerine ancak dertlerinin başka olduğuna vurgu yaptı. 

Türkiye’nin her yerinde kentsel dönüşümü desteklemelerine karşın bazı belediye başkanlarının bu işlerden kaçtığının altını çizen Bakan Mehmet Özhaseki, "Belediyeler kendi bölgelerini hazırlayacaklar. Çöküntü alanlar neresi? Depreme dayanıksız yerler neresi? Vatandaşın dönüşüm istediği yerler nereler? Çalışacaklar, vatandaşla görüşüp ikna edecekler, ardından da gelip bize ‘şurası depreme dayanıksız, yenilemeyi istiyoruz’ diyecekler" diye konuştu.

Özhaseki, bazı belediye başkanlarının bu işlerden kaçtığına, hem de mega kent  İstanbul gibi bir yerde özellikle muhalefetin bu duruma ilişmediğine dikkat çekti. 

Bakan Özhaseki, söz konusu açıklamasını "Bir şey öğrenmişler. O da kaçış yolu. Kamyonların kaçış rampası olur ya ona benziyor; ‘Biz kentsel dönüşüme karşı değiliz, rantsal dönüşüme karşıyız’ diye konuşuyo9rlar. Ama dertleri o değil. Dertleri engel olmak" diyerek tamamladı. 

Özhaseki, ardından da törene katılan protokol ile beraber butona basarak projenin temelini attı. 

Bakan Mehmet Özhaseki, temel atma töreninin ardından Kalanlar Millet Bahçesi’nin Açılış Törenine de katıldı ve buradaki açıklamasında da “Bizim şu anda Bakanlık olarak tam 503 yerde millet bahçesi projemiz var. 231'ini aştık. Cumhurbaşkanımızın koyduğu hedef 100 milyon metrekare. Yeşil alanlarımızı daha da çoğaltacağız.” ifadelerini kullandı.

Altın fiyatları tarihi seviyeyi geçti! İslam Memiş, gram altın 2.500 TL olacak dedi!  İşte o tarih...

Kahramanmaraş'tan Hakkari'ye kadar olan şehirlerde deprem riski çoğaldı! Naci Görür, il il uyardı!

Deprem bölgesindeki konutlar için 'orta hasar' çıkmazı: Konutlar neden güçlendirilmiyor?