28 / 04 / 2024

Bakan Özhaseki'den son dakika deprem konutu açıklaması: Her ay 10-15 bin konut dağıtacağız!

Bakan Özhaseki'den son dakika deprem konutu açıklaması: Her ay 10-15 bin konut dağıtacağız!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesinde her ay 10-15 bin konut dağıtılacağını açıkladı.



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Deprem bölgesinde önümüzdeki aydan itibaren her ay 10-15 bin konut dağıtmaya devam edeceğiz" dedi.

14 MİLYON İNSAN ZARAR GÖRDÜ

Habertürk'te yer alan habere göre; Özhaseki, “Kahramanmaraş merkezli depremlerde 680 bin civarında evimiz, 170 bin iş yeri, depo gibi tek katlı yerler ağır hasar aldı. 14 milyon insan zarar gördü. Maddi zarar 104 milyar dolara olarak hesaplandı. Bu işin tabii ki manevi zararını ölçecek bir alet olmadı.'' diyerek deprem yaralarını sarmaya çalıştıklarını söyledi. 

HER AY 10-15 BİN KONUT TESLİM EDİLECEK

Bakan Özhaseki önümüzdeki aydan itibaren her ay 10-15 bin konutu dağıtmaya devam edeceklerini açıkladı. 

Bakan Özhaseki den son dakika deprem konutu açıklaması: Her ay 10-15 bin konut dağıtacağız!

TOKİ'NİN KONUTLARI DEPREMDE HASAR GÖRMEDİ

Deprem bölgesinde 307 bin kadar başlayan ve başlamak üzere olan konut olduğunu söyleyen Özhaseki, “O bölgelerde rastladığımız yabancı misyon şeflerinin hepsi derler ki; 'Bu depremin 4'te biri bizde olsaydı altından kalkamazdık.' Evet, aynen öyle. Büyük bir çalışma devam ediyor.

Geçtiğimiz ay 46 bin konutu hak sahiplerine verdik. Bu ay vereceklerimizle beraber sayı 75 bini bulacak. Önümüzdeki aydan itibaren de her ay 10-15 bin konutu dağıtmaya devam edeceğiz. Bu konutlar depreme dirençli, güvenilir konutlar.

Deprem olduğunda Allah korusun herkesin dışarıya çıkmadan kapılara, pencerelere koşmadan evinde huzurla oturabileceği konutlar. TOKİ'nin yaptığı 1 milyon 200 bin konutun son depremlerde hiç hasar almadığını herkes gördü" ifadesini kullandı. 

50 BİN KÖY KONUTU YAPILDI

Bakan Özhaseki; yaklaşık 50 bin köy konutu yaptıklarını belirterek yerinde dönüşümle ilgili 256 bin vatandaşın müracaat ettiğini söyledi.

Bakan Özhaseki'den muhalefete kentsel dönüşüm tepkisi: Dertleri engel olmak!

Deprem bölgesinde sene sonuna kadar 200 bin konut daha teslim edilecek!

Geri Dön