28 / 04 / 2024

Deprem bölgesinde sene sonuna kadar 200 bin konut daha teslim edilecek!

Deprem bölgesinde sene sonuna kadar 200 bin konut daha teslim edilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesindeki çalışmalara değindi ve konutların teslim tarihlerini açıkladı. İşte Bakan Özhaseki'nin o açıklaması...



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, memleketi Kayseri’de Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde  gerçekleştirilen programda sanayici ve iş insanları ile buluştu. anayide Yeşil Dönüşüm başta olmak üzere, AK Parti iktidarında yapılan yatırımlar ve geliştirecek projelerin değerlendirildiği programda Bakan Özhaseki önemli açıklamalarda bulundu. 

Bakan Özhaseki, bu dönemde önem verdikleri iki önemli konunun olduğuna dikkat çekerek, ilkinin 6 Şubat 2023'te yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremler, diğerinin ise İstanbul’un dönüşümü olduğunu belirtti. 

Özhaseki, konuya ilişkin açıklamasında "İstanbul gibi göz bebeğimiz, neredeyse bizim mali ve her türlü finansal yükümüzün yüzde 50’sini kaldıran, Marmara havzasındaki 20 milyon kadar vatandaşın yaşadığı bir ortamda olabilecek olan depremin hazırlıkları, en az Kahramanmaraş merkezli deprem kadar bizi meşgul ediyor. Çok şükür bunların altından kalkabiliyoruz" dedi ve çok ciddi çalışmalar yaptıklarını dile getirdi. 

Deprem bölgesinde sene sonuna kadar 200 bin konut daha teslim edilecek!

Bakanlığın resmi internet sitesinde yer alan habere göre; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 6 Şubat’ta yaşanan depremlerin ardından devletin tüm imkanlarıyla depremzedelerin  konutlarına kavuşması amacıyla çalıştıklarını belirtti. 

"307 bin konutumuzun inşası hızlı bir şekilde devam ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı bazı törenlerle 46 bin konutun dağıtımını yaptık. Gelecek mart ayı sonuna kadar 75 bin konutu dağıtmış olacağız. Ardından da her ay 10 bin, 15 bin konut dağıtmayı sürdüreceğiz" ifadelerini kullanan Özhaseki, yıl sonuna kadar 200 bin konutun tesliminin tamamlanmış olacağını, sonrasında da yılın ortasına kadar başlanan 300 binden fazla dairenin de teslim edileceğini söyledi. 

Deprem bölgesinde sene sonuna kadar 200 bin konut daha teslim edilecek!

Bakan Özhaseki, "İnşallah gelecek senenin sonunda orada hayat normale dönecek, herkes yeniden işinde, gücünde sevdiği şehrinde yaşamayı sürdürecek" diye konuştu.

110 bin kişilik bir ekibib, 950 şantiyede gece-gündüz demeden çalışmalarına devam ettiğine, bu arada  dışarıda bir şeyler söylendiğine, ‘Kime verdiniz konutları?’ dendiğine dikkat çeken Bakan Mehmet Özhaseki, "Allah ıslah etsin diyoruz. ‘Gerçekten bu hummalı çalışmayı görmek isterseniz, ne olur bir telefon edin yanınıza düşüp ben gezdireceğim. 950 şantiyeyi göstereceğim.’ diyorum. Fakat ses gelmiyor" diyerek açıklamasını tamamladı. 

Ev mi dükkan mı? İstanbul,  Ankara  ve  İzmir  verileri masaya yatırıldı, bakın ne sonuç çıktı!

Arsa ve tarla yatırımlarına ilgi artıyor! İznik'te metrekare birim fiyatları 10 bin liraya yükseldi!

İzmir'de 16 adet konut ile Konya'daki 23 adet arsa satılıyor ! Ev ve arsa yeri alacaklar dikkat! 

Geri Dön