13 / 05 / 2024

Bakan Tunç açıkladı! Kirada yüzde 25 zam sınırı uzadı mı?

Bakan Tunç açıkladı! Kirada yüzde 25 zam sınırı uzadı mı?

Kiracılar, kiralara yüzde 25 zam sınırı getiren düzenlemenin uzatılıp uzatılmayacağını uzun bir süredir araştırıyordu. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç bu konuda açıklamada bulundu. İşte detaylar!



Kira artışlarında 11 Haziran 2022 ile 1 Temmuz 2023 tarihlerinde en fazla yüzde yirmi beş artış yapılabilmesini de içeren düzenleme ile ilgili çalışma olup olmayacağına dair de soru üzerine Bakan Tunç, konunun bakanlığın değil de TBMM'nin yetkisinde olduğunu ifade etti. Bakan Tunç, söz konusu düzenlemenin süresinin 1 Temmuz tarihinde dolacağının hatırlatılması ile "Çalışıyoruz, yetişir." yanıtını verdi.

KİRA YARDIMLARI BAYRAM ÖNCESİ HESAPLARA YATIRILACAK!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kahramanmaraş merkezli depremden ağır hasar alan Malatya'ya geldi. Bakan, ilk olarak Cumhuriyet Meydanı'ndaki konteyner işyerlerini tek tek ziyaret edip, depremzedelerle bir araya geldi. Bakanı Ali Yerlikaya, depremzedelerin kira yardımına dair de bazı açıklamada bulundu.

TÜRKİYE GENELİNDE 330 BİN KİRA YARDIMINDA BULUNULDU!

45 bin hanenin kira yardımı aldığının altını çizen Bakan Ali Yerlikaya, “Bunların ilk 2 ay kira ödemelerini yaptık. Türkiye’de 330 bin Malatya’da ise 45 bin 700 hanenin kira yardımını bayramdan önce de yatıracağız. Şimdi ise Malatya’da 4 bin hane çadırda kalıyor. 2 ay içerisinde bu çadırda kalan aileleri de konteynerlere yerleştireceğiz. 1500 hane halen şehirdeki tesislerde misafir ediliyor. Bunların da ya konteynere ya da kira yardımı ile başka eve taşınması için çalışmalar yapacağız" ifadelerini kullandı.

Yerlikaya, köy evlerinin de hızla tamamlanması adına bunun gerekli olduğunu söyledi. Kent merkezinde 3 bin 803 geçici işyerinin planlanmasının da meydana geldiği ve bunlardan 3 bin 226’ısının esnafa noterde yapılan çekilişle teslim edildiğini de aktardı.

Konut kiraları artarken o kiralar düştükçe düşüyor! Kira zammı o tarafa uğramıyor!


Memurlara kira desteği! İşte bu şartları sağlayanlara 4.500 TL'ye kadar kira yardımı!

 

Rakamlar açıklandı! Kira artış oranı yüzde 807 oldu! O ilçelere resmen hücum ediliyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön