26 / 06 / 2024

Bakan Uraloğlu açıkladı! 38 bin konuta erişim sağlayacak yol yapım çalışmaları tam gaz devam...

Bakan Uraloğlu açıkladı! 38 bin konuta erişim sağlayacak yol yapım çalışmaları tam gaz devam...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 yılındaki depremlerden etkilenen şehirlere 38 bin konuta erişimi sağlayacak toplam 210 kilometre uzunluğundaki bağlantı ve imar yolunun yapım çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Malatya çevre yolundaki şantiyede incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada yolun 16 ilin geçiş noktasında olması dolayısı ile önemli bir kesişim merkezi olduğunu belirtti.

Buna göre, son 22 senede Malatya'nın ulaşım ve haberleşme altyapısına 76 milyar 302 milyon lira yatırım gerçekleştirdiklerini söyleyen Uraloğlu, yaptıkları bölünmüş yol, tünel, köprü hizmetlerinin detaylarını kaydetti. Bakan Uraloğlu, şehirde 23 köprünün inşasının sürdüğünü belirterek, gelecek seneye kadar da kentte yaklaşık 40 kilometrelik bir yolun daha ulaşıma açılmasının amaçladıklarını ifade etti.

dunya.com'da yer alan habere göre; Abdulkadir Uraloğlu, Malatya'da trafiğin yoğun olduğu vakitlerde bir saate çıkan trafik akışının yeni yol sayesinde 25 dakikaya düşürülmesinin hedeflendiğini kaydetti. Yol sayesinde senelik 631 milyon lira yoldan ve akaryakıttan tasarruf sağlanacağını söyleyen Uraloğlu, yolun birçok yerleşim merkezine ulaşımı da kolaylaştıracağını dile getirdi.

Bakan Uraloğlu açıkladı! 38 bin konuta erişim sağlayacak yol yapım çalışmaları tam gaz devam...

Deprem bölgesindeki hizmetlere de değinen Uraloğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Malatya gibi depremden etkilenen illerimizde 15 ayrı kesimde 38 bin konuta erişim sağlayacak toplam 210 kilometre uzunluğunda bağlantı ve imar yolunun yapım çalışmalarını sürdürüyoruz. Malatya İkizce'de 11 bin 131 kalıcı konutun ulaşımı için 3,8 milyar liralık proje bedeliyle 46,3 kilometre uzunluğunda yol yapımı, altyapı işleri ve farklı seviyeli kavşak yapacağız. Bugün itibarıyla 21 kilometrelik kesimde çalışmalara devam ediyoruz, 5 bin 300 metrelik kesimi tamamladık. Proje bünyesinde bağlantı yolunun devlet yolu ile kesiştiği kesimde farklı seviyeli kavşak da teşkil edeceğiz. Bu kavşak aynı zamanda deprem konutlarının karşısında bulunan Malatya OSB'ye de hizmet edecek. 31 Mayıs 2024 itibarıyla yani bu ayın sonunda inşallah 9,3 kilometrelik kesimi içme suyu, atık su, yağmur suyu ve elektrik gibi altyapı tesisleriyle birlikte bitirmeyi hedefliyoruz. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun."

Malatya Havalimanı mevcut terminal binasının iyileştirmelerle kapasitesinin bir milyon 200 bin yolcuya çıkarıldığını da belirten Bakan Uraloğlu, yeni bir terminal binası ve tamamlayıcı yapıların inşasının ise başlatıldığını bildirdi.

Uraloğlu, proje tamamlandığında Malatya Havalimanı'nın 8 bin 814 metrekare olan iç ve dış hatlar terminal binasının büyüklüğünün 26 bin 765 metrekareye yükseltileceğini belirterek, yolcu kapasitesinin ise 2 buçuk milyona çıkarılmasının öngörüldüğünü kaydetti.
 

Bakan Uraloğlu açıkladı! Yeni Zigana Tüneli'nden 1 yılda 1 milyon 770 bin araç geçti...

Bakan Uraloğlu açıkladı! Bolu Dağı Tüneli uzatılacak...

Bakan Uraloğlu,  Ankara  -  İzmir  Hızlı Tren Hattı için tarih verdi...

Bakan Uraloğlu açıkladı! Bulgaristan ve Türkiye arasında ikinci demiryolu anlaşması! 


Geri Dön