28 / 04 / 2024

Bakan Uraloğlu'ndan İzmir'e yatırım raporu!

Bakan Uraloğlu'ndan İzmir'e yatırım raporu!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İzmir'de AK Parti iktidarları zamanında 215 milyar liralık ulaşım yatırımı yaptıklarını ve İzmir'in ihtiyaçlarını iyi bildiklerini kaydetti.



Bayraklı ilçesindeki  İzmir  Şehir Hastanesi ve Bağlantı Yolları Açılış Töreni'nde konuşma yapan Uraloğlu, şehir hastanesi ve bağlantı yollarının kente hayırlı olamsını dilediklerini söyledi. 

AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayının Hamza Dağ olduğunu belirten Uraloğlu, şöyle devam etti; "İzmir'in ulaşım ihtiyaçlarını bizler gayet iyi biliyoruz. Yaptıklarımız var, planladıklarımız var. Biz İstanbul-İzmir Otoyolu'nu bitirdik, hizmete sunduk. Konak tünellerini bitirdik. Yine hizmete sunduk. Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu'nu bitirdik ve hizmete sunduk. Şimdi biliyorum sizler sabırsızlıkla, yüksek hızlı treni bekliyorsunuz. Ben yakın zamanda şantiyesini gezdim. Hızlı bir şekilde yürüyoruz orada. Bir ikmal ihalesi yapmamız gerekiyordu. İkmal ihalesini de yaptık ve yolumuza devam ediyoruz. İnşallah İzmir'imizi yüksek hızlı trenle tanıştıracağız. İzmir'den Ankara'ya 3,5 saatte güven ile seyahat etmiş olacağız." diye ifade etti. 

Uraloğlu, ayrıca, Adnan Menderes Havalimanı'nın terminal binasını hizmete aldıklarını belirterek,  İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İZBAN projesini gerçekleştirdiklerini de belirtti.

Bakan Uraloğlu ndan İzmir e yatırım raporu!

Yakın zamanda Yeni Foça'daki yat limanını yaparak hizmete sunduklarını kaydeden Uraloğlu, "İzmir'de AK Parti iktidarları zamanında tam 215 milyar liralık ulaşım yatırımı yaptık. İzmir'in ihtiyaçlarını biliyoruz. Çevre yolu ihtiyacı var. Onu biliyoruz. Yine şehir içerisindeki ulaşım ihtiyaçlarını biz biliyoruz. İZBAN'ın Bergama'ya kadar iletilmesi ve ilgili taleplerinizi biliyoruz. Onları da planladık." dedi.

Sabuncubeli Tüneli'ni tamamlandığını, bu sayede 15 dakikada İzmir'den Manisa'ya gidildiğini anlatan Uraloğlu, "Biz İzmir'in ihtiyaçlarını biliyoruz. Sizlerle beraber inşallah çalışmaya, İzmir'imize hizmete devam edeceğiz." diye konuştu.

İZMİR'DE HANGİ ULAŞIM ARAÇLARI VAR?

İzmir ulaşım imkanları açısından oldukça donanımlı bir şehirdir. Öte yanda, merkezden her ilçeye otobüs ile metro ve vapurla,  özel dolmuş seferleri ile  ulaşmak mümkündür. Kurulduğu 1943 yılından bu yana hizmet veren Eshot, çok sayıda otobüsü ile İzmir içi ulaşımı sağlamaktadır.

İZMİR'DE HALK OTOBÜSÜ VAR MI?

Otobüs hizmetleri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yer alan  Eshot Genel Müdürlüğü tarafından şehir içi ve ilçe belediyeler arasında yapılmaktadır. Büyükşehir Belediyesi'ne bağlanan kent merkezine uzak ve turistik ilçelere de otobüs seferleri yer almaktadır.

Gayrettepe-Kağıthane Metro Hattı pazartesi günü hizmete girecek

Bakan Uraloğlu açıkladı! Kayseri Havalimanı'nın yeni terminal binası yapımında son aşamaya gelindi...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu müjdeyi verdi! İstanbul Havalimanı-Gayrettepe Metro Hattı açılıyor!


Geri Dön