05 / 05 / 2024

Bakan Yanık açıkladı: Tam 11 kat arttırdık!

Bakan Yanık açıkladı: Tam 11 kat arttırdık!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 2002 yılında kamuda çalışan engelli sayısının 5 bin 777 olduğunu, bugün bu sayıyı tam 11 kat artırarak 66 bine yükselttiklerini açıkladı.



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "2012 yılında kamuda engelli istihdamı alanında dünyada bir ilke imza attık ve merkezi sınav sistemi e-KPSS'yi hayata geçirdik. Bu sınav sayesinde 2002 yılında 5 bin 777 olan kamuda çalışan engelli sayısını bugün tam 11 kat artırarak 66 bine yükselttik" ifadelerini kullandı.

Bakan Yanık, Ankara'da 75'inci Yıl Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde 'Engelli Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurulu Toplantısı'nda konuştu. Yanık, Türkiye nüfusunun yüzde 6,9 gibi önemli bir oranını engellilerin oluşturduğunu ifade ederek, son dönemde sağlıktan eğitime, istihdamdan siyasal yaşama katılıma kadar engelli bireylerin bağımsız yaşamalarını destekleyecek birçok çalışma gerçekleştirdiklerini söyledi.

Engelli bireylerin ekonomik, sosyal ve kültürel hayata aktif katılmalarına yönelik ciddi gelişmeler kaydettiklerini ve bugün gerçekleştirdikleri ilk kurul toplantısının da çalışmaların her geçen gün arttığını gösterdiğini vurgulayan Bakan Yanık, "Kurul üyesi tüm kurumlarımızın önceliği, engellilik konusunun görev alanlarımız kapsamında bütüncül bir anlayışla dikkate alınması ve genel politika araçlarına entegre edilmesidir.. Kurulumuzun engelli haklarının korunması ve geliştirilmesi konusundaki görevlerini ise şöyle sıralayabiliriz; idari ve yasal düzenlemelere ilişkin çalışmalar yapmak, önerilerde bulunmak, gelişmeler hakkında kamuoyunun aydınlatmak, strateji belgesi ve eylem planları hazırlayıp onaylamak, kurumlar arası iş birliği ve koordinasyonu tesis etmek" dedi.

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön