02 / 07 / 2024

Bakan Yerlikaya açıkladı: İstanbul’daki sel felaketinin ardından zarar tespitine ne zaman başlanacak?

Bakan Yerlikaya açıkladı: İstanbul’daki sel felaketinin ardından zarar tespitine ne zaman başlanacak?

İçişleri Bakanı Yerlikaya, İstanbul’da yaşanan sel felaketinin ardından açıklama yaptı. Yerlikaya, İstanbul Valisi Davut Gül'ün koordinasyonunda, emniyet, jandarma, AFAD, İSKİ, itfaiye ve ilçe belediyelerinin ilgili araçlarıyla suların tahliyesinin sabaha kadar kesintisiz süreceğini ifade etti.



İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Arnavutköy'de 291 ev, Başakşehir'de 131 ev ve 650 iş yeri, Küçükçekmece'de 98 ev ve 13 iş yeri, Sultangazi'de 10 ev ve Eyüpsultan'da 30 evin yaşanan selden etkilendiğini belirtti.

Arnavutköy Kaymakamlığı Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi'nde sel felaketine ilişkin açıklama yapan Yerlikaya, dün akşam saat 21.00 sıralarında Arnavutköy, Başakşehir, Küçükçekmece, Sultangazi, Eyüpsultan'ın bir bölümünde sağanak yağışın etkili olduğunu, Arnavutköy ve Başakşehir'de metrekareye 125 kilogram yağmur yağdığını söyledi.

Bakan Yerlikaya açıkladı: İstanbul’daki sel felaketinin ardından zarar tespitine ne zaman başlanacak?

Kısa süre içinde bu kadar büyük miktarda yağmurun derelerin de taşması neticesinde iş yerlerinin ve konutların düşük kot denilen bodrum kesimlerinde su baskınlarına neden olduğunu söyleyen Yerlikaya, "Üzülerek ifade etmemiz gerekir ki, biri yabancı uyruklu olmak üzere Başakşehir'de bir yurttaşımız maalesef yaşamını yitirdi. Yabancı uyruklu kişi Küçükçekmece’de. Biz başsağlığı diliyoruz, Allah rahmet eylesin diyoruz. 5 yaralımız var. Az önce İl Sağlık Müdürü'nden yeniden son durumlarını sorduk. Hayati tehlikeleri bulunmadığını, 3’ünün hemen ayakta tedavi olarak taburcu olduklarını, diğerlerinin de yatarak tedavi olduklarını söylediler” dedi.

Yerlikaya, selin yaşandığı ilçelerle ilgili olarak şu bilgileri verdi:

"Arnavutköy’de Belediye Başkanı'mız 291 evin su baskınından etkilendiğini, şu ana kadar yüzde 70'ini bunların tahliye ettiklerini aktardı. Başakşehir'de Belediye Başkanı'mız Yasin Bey'le görüştük. 650 iş yeri, 131 konutun su basmasından etkilendiğini paylaştı. Küçükçekmece ilçemizde 98 ev, 13 iş yerinin, Sultangazi ilçemizde 10 ev, Eyüp’te de 30 konutun su basmasından olumsuz etkilendiği belirtildi."

Bakan Yerlikaya açıkladı: İstanbul’daki sel felaketinin ardından zarar tespitine ne zaman başlanacak?

ZARAR TESPİTİ ÇALIŞMALARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

İstanbul Valisi Davut Gül'ün koordinasyonunda, emniyet, jandarma, AFAD, İSKİ, itfaiye ve ilçe belediyelerinin motopomplar, vidanjörler ve su boşaltmaya yönelik araçları ile sel sularının tahliyesinin sabaha kadar kesintisiz süreceğini bildiren Bakan Yerlikaya, sabah Valiliğin koordinasyonunda zarar tespitine yönelik çalışmalara başlayacaklarını söyledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön