27 / 04 / 2024

İstanbul Valiliği açıkladı! İstanbul'daki yağış ve fırtınanın bilançosu açıklandı!

İstanbul Valiliği açıkladı! İstanbul'daki yağış ve fırtınanın bilançosu açıklandı!

İstanbul Valiliği, megakentte dün etkili olan şiddetli sağanak yağışlar ile fırtınada bir  kişinin hayatını kaybettiğini ve 4 kişinin yaralandığını açıkladı. İstanbul'da yaşanan fırtına sebebi ile sel, su baskınları ağaç devrilmesi gibi birçok olumsuzluk yaşandığı kaydedildi. İşte haberin ayrıntılar



İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklama kapsamında, "Megakentte etkili olmaya başlayan fırtına çarşamba günü akşam saatlerinde etkisini yitirirken, yerini sağanak yağışa bırakmıştı. Yaşanan sağanak sırasında İstanbul'a ortalama metrekareye 40 – 122 kg aralığında yağış düşmüştür. İstanbul’da en fazla yağış alan bölgeler ise metrekareye Sarıyer 121,4 kg, Beykoz 108 kg, Şişli 104,2 kg ve Beylikdüzü 99 kg olarak belirlenmiştir" kaydedildi.

Açıklamaya şöyle devam edildi: "İstanbul’da fırtına ve yağış nedeniyle 469 Su baskını, 40 çatı uçması, 56 ağaç devrilmesi, 11 toprak kayması, 89 tehlike arz eden parça düşmesi, 2 araç kurtarma ve 2 de direk devrilmesi olmak üzere toplam 669 olay meydana gelmiştir. AFAD, İtfaiye ve belediyelerin ilgili birimleri tarafından müdahale edilen toplam olay sayısı 4566’dır.

FIRTINADA 1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

AFAD 112 Çağrı Merkezine 28.11.2023 günü saat 20.00 ile 30.11.2023 bugün saat 12.00 arasında 4686 ihbar yapılmış olup, tüm ihbarlara ekiplerimiz müdahale etmiştir. (Çağrı sayıları ile vaka sayıları arasındaki farklılık, mükerrer ihbar olaylarından kaynaklanmaktadır)

29.11.2023 Saat 01.07 de Bakırköy ilçesi Ataköy sahilinde 'Kadriye Ana' isimli yakıt yüklü Türk gemisi kıyıya yakın mevkide karaya oturmuş olup, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından tahliye edilmiştir. Saat 14.37 de 'Kadriye Ana' isimli gemi karaya oturduğu yerden Kıyı Emniyet Ekiplerince kurtarılmıştır.

29.11.2023 Saat 02.44'de Kağıthane ilçesi Emniyet evleri mahallesi Büyükdere caddesinde direk devrilmesi sonucu yaralanan vatandaşımız kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmiştir. Saat 10.42’de Eyüpsultan ilçesi Esentepe mahallesi Gaziosmanpaşa caddesi üzeri inşaat alanında meydana gelen toprak kayması sonucunda 3 adet gecekondu tedbir amaçlı boşaltılmış olup, evlerde yaşayan vatandaşlarımız otellere ve misafirhanelerde barındırıldılar.

İstanbul Valiliği açıkladı! İstanbul daki yağış ve fırtınanın bilançosu açıklandı!

İKİ ÖZEL TEKNE BATTI

Yaşanan sağanaklardan sonra fırtanında etkisi ile, saat 15.25 de Eyüpsultan ilçesi Silahtar ağa mahallesi Berfin sokakta toprak kayması meydana gelmiş olup, dört  adet gece kondu ve 2'şer katlı 2 adet bina tehlike arz ettiğinden, tedbir amaçlı İtfaiye ekiplerince boşaltılmış olup evlerde yaşayan vatandaşlarımız otellere ve misafirhanelere yerleştirilmiştir.

Bakırköy, Esenyurt ve Gaziosmanpaşa ilçelerimizde su basması, duvar çökmesi ve çatı çökmesi sonucu yaralanan 4 kişi hastanelerde tedavi altına alınmıştır. Buna göre, Büyükçekmece ilçesi 19 Mayıs Mahallesinde bulunan bir vatandaşımızın tarlası  Çatalca’da ise üç tane sera zarar görmüş, Avcılar'da ise balıkçı barınağında iki özel tekne batmış, 1 tekne yan yatmıştır.

Fatih ilçesi Binbirdirek Mahallesi Peykhane Sokak bila sayılı 3 katlı boş metruk binada kısmen çökme meydana geldiği ihbarına kontrol amaçlı itfaiye ekipleri yönlendirilmiş, yapılan kontrollerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadığından olay yeri saat 23.30 sıralarında ilçe belediyesi zabıta ekiplerine teslim edilmiştir."

AKOM'dan İstanbul'a uyarı! İstanbul'da sağanak yağış ve fırtına etkili olacak

Karadeniz Ereğli'de imar nazım planı ciddiye alınmadı! Sel ve fırtına afetinin sebebi ne? 

Dikkat meteoroloji açıkladı! 64 il için fırtına ve kar yağışı uyarısı...

Meteoroloji uyardı! Fırtına ve kar geri geliyor...


Geri Dön