27 / 04 / 2024

Bakan Yumaklı kadın ve genç girişimcilere müjdeyi verdi! Yüzde 70 ilave destek veriliyor!

Bakan Yumaklı kadın ve genç girişimcilere müjdeyi verdi! Yüzde 70 ilave destek veriliyor!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yeni desteklemelerde üreten herkese ürettiği kadar destek verdiklerini açıkladı. Kadın ve genç girişimcilere 70 ilave destek verdiklerini söyledi. 



Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı,  yeni bir destekleme modeline geçtiklerini söyleyerek bu desteklemeleri 3'e ayırdıklarını ifade etti. Yumaklı: "Mevcut modelde aşısı ve kaydı olan her buzağıya destek veriyorduk. Yeni modelde buzağının yanı sıra, aşısı ve kaydı yapılan her kuzu ve oğlak için de destek veriyoruz. Mevcut desteklemelerimizde işletme büyüklüğüne göre belirli sınırlandırmalar vardı. Yeni desteklemelerimizde bu sınırlandırmaları kaldırıp, üreten herkese ürettiği kadar destek veriyoruz. Aile işletmelerine tüm hayvancılık desteklemelerinde ilk defa ilave destek veriyoruz.'' dedi.

Bakan Yumaklı kadın ve genç girişimcilere müjdeyi verdi! Yüzde 70 ilave destek veriliyor!

YÜZDE 70 İLAVE DESTEK VERİLİYOR

Yeni bir destekleme modeline geçtiklerini söyleyen Yumaklı, bu desteklemeleri 3'e ayırdıklarını ifade ederek, "Mevcut modelde aşısı ve kaydı olan her buzağıya destek veriyorduk. Yeni modelde buzağının yanı sıra, aşısı ve kaydı yapılan her kuzu ve oğlak için de destek veriyoruz.''dedi.

 Mevcut desteklemelerde işletme büyüklüğüne göre belirli sınırlandırmaların olduğuna dikkat çeken Bakan Yumaklı  ''yeni desteklemelerimizde bu sınırlandırmaları kaldırıp, üreten herkese ürettiği kadar destek veriyoruz. Aile işletmelerine tüm hayvancılık desteklemelerinde ilk defa ilave destek veriyoruz.

Bu sayede aile işletmeleri temel destekle aynı oranda ilave destek alarak en az 2 kat destek almış olacak. İlk defa genç ve kadın üreticilerimize yüzde 70 ilave destek veriyoruz. Ayrıca suni tohumlama, yerli sperma, soy kütüğü, ari işletme gibi verimliliği artırıcı destekleri artırarak vermeye devam edeceğiz" dedi. 

Bakan Yumaklı kadın ve genç girişimcilere müjdeyi verdi! Yüzde 70 ilave destek veriliyor!

2,5 KAT DAHA FAZLA DESTEK ALACAKLAR!

Yeni sistemde sağlanacak ilave destekle üreticilerin 2,5 kat daha fazla destek alacaklarını kaydeden Yumaklı, ari işletmelere de ilave destekler verilerek toplamda 4 katlık artış yaşanacağını söyledi. 

Kırsal kalkınma destek programlarından biri olan IPARD (Katılım Öncesi Yardım Aracı) desteklerini de 81 ile yaygınlaştırdıklarını açıklayan Yumaklı, "Krediler konusunda Ziraat Bankası ile ortak bir adım attık. Sübvansiyonlu kredilerde; kadınlara, gençlere ve planlı üretim bölgelerine ilave indirim oranları uyguluyoruz. Ayrıca hayvancılıkta işletme başına 40 milyon lira olarak verilen kredi üst limitini 60 milyon liraya, eğer ari işletme olursa 80 milyon liraya çıkardık" dedi.

Emeklilik hakkını elde edemeyenler dikkat! Aylık 2.605 TL maaş bağlanacak

Anneanneler, babaanneler müjde! Hem torununa bak hem 5100 TL al

Geri Dön