28 / 04 / 2024

Bakan Yumaklı'dan çay üreticilerine müjde! Yaş çay alımı ödemeleri 30 Kasım'da hesaplara aktarılıyor!

Bakan Yumaklı'dan çay üreticilerine müjde! Yaş çay alımı ödemeleri 30 Kasım'da hesaplara aktarılıyor!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'dan son dakika yaş çay alımı ödemelerinin 30 Kasım Perşembe günü yapılacağını açıkladı.



Bakan Yumaklı'dan çay üreticilerine müjde! Yaş çay alımı ödemeleri 30 Kasım'da yapılacak! Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ÇAYKUR aracılığıyla, 22 bin ton yaş çay alımı karşılığı 303 milyon 717 bin TL ödemeyi çay üreticilerinin hesaplarına 30 Kasım Perşembe günü aktarılacağını açıkladı.

Bakan Yumaklı dan çay üreticilerine müjde! Yaş çay alımı ödemeleri 30 Kasım da hesaplara aktarılıyor!

BAKAN YUMAKLI'DA YAŞ ÇAY ÜRETİCİLERİNE MÜJDE!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı yaş çay alımı ile ilgili "ÇAYKUR aracılığıyla, 22 bin ton yaş çay alımı karşılığı 303 milyon 717 bin TL ödemeyi çay üreticilerimizin hesaplarına 30 Kasım Perşembe günü aktarıyoruz.Hayırlı ve bereketli olsun." dedi.

 

YAŞ ÇAYA KİLO BAŞINA ÖDEME YAPILACAK!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tasarlanan Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeline Göre Yaş Çay Üreticilerine 2023 Yılı Yaş Çay Ürünü İçin Fark Ödemesi Desteği Yapılmasına İlişkin Tebliğ Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tebliğle Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli listesinde belirlenen havzalarda, desteklemeye esas 2023 senesi üretim sezonunda üretilen ve satışı gerçekleştirilen yaş çay yaprağına verilecek fark ödemesi desteğine dair usul ve esaslar düzenlendi.

Bu kapsamda ödemeler, ruhsatlı üretici olup, yaş çay ürünü destekleme ödemelerinden yararlanmak için özel veya kamu sektör işletmelerine başvuru yapan ve ruhsatını yenileyen, 2023 senesi üretim sezonunda da üreticiliği devam eden ruhsatlı üreticiler ile ilk kez 2023 senesi üretim sezonunda yaş çay yaprağı üreterek satışını gerçekleştirilen ruhsatlı üreticilere sağlanacak. 

Resmi Gazete'de yayımlandı! Yaş çaya kilogram başına fark ödemesi yapılacak!

Geri Dön