30 / 04 / 2024

Bakandan müjde geldi! Doğal gaza Aralık'ta zam yok!

Bakandan müjde geldi! Doğal gaza Aralık'ta zam yok!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, doğal gaza Aralık ayında zam uygulanmayacağını duyurdu.



Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Aralık ayında doğalgaza zam yapılmayacağını bildirdi.

Bakan Dönmez, NTV'ye yaptığı açıklamada, "Avrupa'da ciddi bir endişe var. Türkiye bu kışı sorun yaşamadan atlatacak" şeklinde konuştu.

Dönmez, pandemi öncesi ve sonrasına bakıldığında doğalgazda anormal yükselişler olduğunu belirtti. Bakan Dönmez, "Ukrayna'daki savaş kısa sürede biterse piyasayı rahatlatır. Öngörülebilir fiyat tahmini söz konusu değil, oynaklık çok fazla. Ama yaz aylarındaki yüksek seviyenin gerilediğini görüyoruz. Ancak bu geçici mi olacak yoksa kalıcı mı olacak göreceğiz. Ama Aralık ayında doğalgaza zam yapılmayacak" dedi.

1 Kasım'da doğal gaza zam yapılacak mı?KARADENİZ GAZINDA SONA DOĞRU

Karadeniz gazında sona gelindiğini de söyleyen Bakan Dönmez, "Kara ve denizde boru serim işlemi bitti. 280 tonluk bir kilit ekipman Türkiye'ye getirildi. Hedefimiz 2023 Mart ayında vatandaşla buluşturmak" dedi.

Bakan Sönmez, Mart ayında ilk gazın sisteme gireceğini, 4 sene sonra da konutlardaki gazın tamamının karşılanacağını kaydetti.

Karadeniz gazının ulusal sisteme bağlanmasıyla evlerde kullanılan doğalgazda indirim ihtimale vurgu yapan Bakan Dönmez, şunları söyledi:

"Doğalgazda sübvansiyon oranı yüzde 75. Doğalgazın üretilmesiyle vatandaşımıza gereken yardımları yapmak için elimizden geleni yapacağız. Buz gazla hem milletimiz hem de devletimiz kazanacak. Zamanı geldiğinde hesaplamaları yapılacak"


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön