17 / 05 / 2024

Bakandan ÖTV sorusuna net yanıt! 2023 ÖTV indirimi olacak mı?

Bakandan ÖTV sorusuna net yanıt! 2023 ÖTV indirimi olacak mı?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ÖTV indirimi sorusuna net bir yanıt verdi. İşte detaylar!



Resmi Gazete’de yer alan karar doğrultusunda ÖTV matrahında düzenlemeye gidildi. ÖTV limitlerinde görülen artış bazı araç fiyatlarında indirim yapılmasına sebep oldu. Yaşanan gelişme sonrasında araç almak isteyen pek çok kişi ÖTV indirimi yapılacak mı? sorularının yanıtını merak ediyor.

İşte ÖTV indirimi konusunda açıklama Bakan Nebati’den geldi. İşte tüm ayrıntılar…

BAKAN NEBATİ MERAK EDİLEN O SORUYU YANITLADI!

Habertürk canlı yayınında merak edilen sorulara yanıt veren Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, açıklamaları ile herkesi şaşırttı. Vatandaşlar, ÖTV indirimine dair sorulan sorularının yanıtı ararken Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, konunun gündemde olmadığını vurguladı.

ÖTV İNDİRİMİ YAPILMAYACAK

NTV canlı yayında konuşma yapan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati otomobil fiyatlarına ÖTV indirimi yapılmayacağını söyledi. Binlerce sürücü üzen haber sonrasında Bakan Nebatinin konuşmaları da oldukça dikkat çekiciydi. Vatandaşlara araç mı alacaksın? sorusunu yönelttiğini de almayacağım yanıtını duyduğunu belirten Nebati, ÖTV indirimini neden sorduklarını merak ettiğini dile getirdi. Otomobil piyasasının canlı olduğunu dile getiren Bakan Nebati, “Otomobil piyasası gayet canlı, onlar arzı artırsınlar, kapıya koysunlar, o zaman görelim." şeklinde konuştu. Bakan Nebati’nin yaptığı açıklamalardan sonra programın sunucusunun şaşkınlığı da yüzünden okundu.

Geçtiğimiz günlerde Bakan Nebati, “2023 yılında Haziran ayında gerçekleşecek seçimlere karşın Türkiye'nin bütçe disiplininden asla taviz vermeyeceğini ve bütçe açığının milli gelire oranı için hedeflenen yüzde 3,4'ten daha iyi performans ile yılı kapatacaklarını dile getirdi.

Türkiye Ekonomi Modeli doğrultusunda bir yıllık performansa dair değerlendirmelerde bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Enflasyon haricinde hedeflerimizin ilerisindeyiz. Bizi tek yoran enflasyondur. Bu ay inşallah yıl sonundaki enflasyon hedefimiz olan yüzde 65 bandı ile yılı kapatmış olacağız" diye konuştu.

Petek kapatmak faturayı azaltır mı? Kombinin az yakması için ne yapılmalıdır?

Memur emeklisi maaşları 2023! En düşük memur emekli maaşı ne kadar 2023?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön