28 / 04 / 2024

Bakanlığa ait taşınmazlar meclis gündeminde!

Bakanlığa ait taşınmazlar meclis gündeminde!

Bakanlığa ait taşınmazlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Emre, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre, Bakanlığa ait taşınmazlara ilişkin soru önergesi hazırladı. Emre, sorusunun Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre'nin soruları:
1- Bakanlığın kullanımında bulunan taşınmazlar nelerdir? Bu taşınmazların hangileri Kamu İdarelerine Ait Taşınmazların Tahsis ve Devri Hakkında Yönetmelik hükümlerine uygun bir şekilde kayıtlıdır?

2- Sayıştay raporuna göre ilgili yönetmeliğe uygun olarak kayıt edilmemiş taşınmazlar hangileridir? Bu taşınmazlar ne amaçla kullanılmaktadır?

3- İlgili yönetmeliğe göre kayıt edilmemiş olan taşınmazlar için 2018 yılı içerisinde yapılmış ödeme/harcamalar kalemleri itibariyle ne kadardır?

4- Sayıştay raporunda belirtilen ve yönetmeliğe uygun kayıt altına alınmamış ve muhasebeleştirilmemiş taşınmazların kayıt işlemlerinin yapılmamış olmasının sebebi nedir?

5- Bakanlığınızın depozito ve teminatların kayıt ve takibinin tam olarak yapılmamış olmasının sebebi nedir?

6- Sayıştay raporuna göre söz konusu depozito ve teminatların banka hesaplarında veya kasalarda saklandığına dair bulgular kapsamında söz konusu depozito ve t eminatların tutarı nedir?

7- Merkez ve Yurtdışı teşkilatları tarafından alınan teminat mektup veya nakdi teminatların muhasebe kayıtlarında yer almamasının sebebi nedir?

8- Söz konusu teminat mektubu ve nakdi teminatların tutarları ve hangi ülkede bulunan teşkilatlara ait olduklarına daire bilgiler nelerdir?


Geri Dön