27 / 04 / 2024

Bakanlığın uygulamaları sonrası otomobil fiyatlarında dengeler şaştı! Fiyatlar eriyor

Bakanlığın uygulamaları sonrası otomobil fiyatlarında dengeler şaştı! Fiyatlar eriyor

Ticaret Bakanlığı'nın otomobil piyasasında yeni aldığı kararlar sonrası dengeler şaştı, fiyatlar düşmeye başladı. 



Otomobil piyasasında fahiş şekilde fiyat artışlarında durulma görülürken, İMAS Başkanı Ertemel, "fiyatların olağan dışı yükselmesinin normalleştiğini belirtti. Ertemel, bu durumu, "Yani otomobildeki balon patlamış oldu" şeklinde yorumladı.

OTOMOBİL FİYATLARI ERİYOR!

Son iki yılda fahiş bir şekilde yükselişe geçen ve bununla birlikte tedarik sorunu da oluşan otomobil piyasasına Ticaret Bakanlığı önemlerler gertirdi. Bakanlığı getirdiği önlemler sonrasında fiyatlardaki artış azalmaya başladı.

Milliyet Gazetei'nde yer alan habere göre İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, Ticaret Bakanlığı'nın attığı etkili adımlarla sıfır araçta fiyatların normalleştiğini belirtti.

OLUMSUZ SONUÇLU UYGULAMAR KALDIRILDI!

Geçmişteki olumsuz koşullardan dolayı ikinci el araçlara sıfır fiyatından daha yüksek fiyatlar istenmesi ya da otomobilin kayıt dışı ticaret/yatırım maksatlı alınması gibi gerek fiyatları gerekse otomobile erişimi negatif etkileyen uygulamalar, yayınlanan yönetmelik neticesinde ortadan kaldırılmış oldu.

İKNCİ EL OTOMOBİLLERDE FİYAT ARTIŞLARI DURDURULDU!

Öte yandan aynı sebep vesilesiyle ikinci el otomobilde fiyat artışları durduruldu ve spekülatif fiyatların önüne geçilmiş oldu. Hatta bu manada bir miktar fiyat düşüşleri de yaşandı.

Öte yandan sıfır otomobilde yönetmeliğin kayıt dışı ticaret maksatlı otomobil alan kişileri engellemesiyle bu maksatla araba alan kişilerin büyük oranda siparişlerini iptal edilmişti,  bu durum ihtiyaç gereği otomobil alan vatandaşlarımızın siparişlerinin öne çekilmesini sağladı.

Bakanlığın uygulamaları sonrası otomobil fiyatlarında dengeler şaştı! Fiyatlar eriyor

ARAÇLAR 2-3 AY İÇİNDE TESLİM EDİLİYOR!

Hem yönetmelik hem de üretim artışları sebebiyle otomobile erişim geçmiş yıllara göre daha kolay hale geldi. Daha önce sıfır otomobile erişim 1 yıla kadar uzarken, geldiğimiz noktada en geç 2-3 ay içerisinde araçlar teslim edilebilir hale geldi. 

İçinde bulunduğumuz dönemde ikinci el piyasasında satış adedi olarak düşüş meydana geldi. Bunun sebeplerinden biri krediye olan erişimde yaşanan geçici sorunlar olarak belirlendi.

Bakanlığın uygulamaları sonrası otomobil fiyatlarında dengeler şaştı! Fiyatlar eriyor

İKİNCİ EL ARABA FİYATLARI ERİYOR...

İkinci el otomobilde fiyat artışları tamamen durdu ve her şeyden önce piyasamızı negatif etkileyen spekülatif fiyat taleplerinin önüne geçildi.

Otomobil alacaklar dikkat! Satışlar hız kesti! İkinci elde fiyatlar düşecek mi?

İkinci el araba piyasasındaki durgunluk satışları etkiledi! Otomobil fiyatlarına eylülde zam beklenmiyor!


 


Geri Dön