18 / 05 / 2024

Bakanlık 2,16 milyar lirayı hangi dev şirkete verdi?

Bakanlık 2,16 milyar lirayı hangi dev şirkete verdi?

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ağustos ayında bin 261 yatırım teşvik belgesi dağıttı. Ağustos ayında en yüksek tutarlı teşvik belgesi ise 2,16 milyar Türk Lirası’yla Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları AŞ için düzenlendi.



TUTARLARIYLA ÖNE ÇIKAN TEŞVİK YATIRIMLARI

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın ağustos ayında en yüksek tutarlı teşvik belgesi, 2 milyar 163 milyon 150 bin Türk Lirası’yla Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları AŞ'nin yatırımı için verildi. Şirket, bu teşvik desteğiyle Eskişehir'in Odunpazarı İlçesi’nde şişe, damacana, çanak, kavanoz ve tüplerin üretimini gerçekleştirecek.

Öte yandan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın teşvik ödemesi yaptığı bir diğer şirket Cemre Marin Endüstri AŞ, Yalova'nın Altınova İlçesi’ndeki açık deniz rüzgar türbini destek gemisi inşası için toplamda 1 milyar 631 milyon 19 bin Türk Lirası yatırım teşviği aldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Kronospan Orman Ürünleri Sanayi ve Ticaret AŞ'ye verilen teşvik belgesiyle, Kastamonu'nun Merkez İlçesi’ndeki 1 milyar 507 milyon Türk Lirası yatırımı yer alıyor, teşvik desteği kağıt ve kartonun reçine ile lamine edilerek yapılan levhaların üretimini kapsıyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön