16 / 05 / 2024

Bakanlık açıkladı! Bu kişilere 4 bin 336 TL ödeme!

Bakanlık açıkladı! Bu kişilere 4 bin 336 TL ödeme!

Bakanlık duyurdu. Listede yer alan kişilere 4 bin 336 TL ödenecek. İşte yapılan açıklamanın detayları!



BAKANLIKTAN MÜJDE! 4 BİN 336 TL ÖDEME DETAYLARI!

Bakanlık, engelli bakım hizmetleri destek ödemeleri ile ilgili duyuruda bulundu. Evde bakım hizmetleri, Türkiye’de uzun yıllardır süregelen kritik bir sosyal yardım programıdır ve bakanlık bu ödemeler konusunda adım atıyor. Engelli vatandaşlar, alıştıkları ortamda bakımlarını sağlamak için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından evde bakım yardımına dair usul ve esaslar Resmi Gazete'de yayımlandı. Başvuran kişilere 4 bin 336 TL ödeme yapılacağını açıkladı.

BU KİŞİLER FAYDALANABİLECEK!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca hazırlanmış olan yönetmelikle, engelli kişilere evde bakımı için yapılan yardımların başvuru, değerlendirme, ödeme ve diğer konular tek tek açıklandı. Yönetmelik, bakıma ihtiyacı olan engellilerin evde bakımı için başvuru sürecini ve yardımın nasıl değerlendirileceğini belirtti. Tam bağımlı çocuklar için belirli kriterleri yerine getiren ve geliri asgari ücretin 2/3'ünden az olan vatandaşlar evde bakım yardımından yararlanabilecek.

Duyurulan yönetmelikte, evde bakım yardımının devredilemeyeceği aynı şekilde haciz edilemeyeceği duyuruldu. Yönetmelik yayımlanmadan önce yardımdan faydalanmaya başlayanların ödemeleri sürecek. Ama evin geliri, durumu ya da sağlık gibi sebeplerle yardıma uygunluk koşullarında değişiklik olduğunda, bu konu tekrardan değerlendirilmeye alınacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2006’da evde bakım yardımı uygulamasını duyurdu ve engelli bireylerin yaşam şartları değiştirmeden, alıştıkları ortamda bakımlarının sağlanmasını amaçladı. Bakanlık, aile yanında bakımı desteklemek için evde bakım yardımı, kurumsal bakım, sosyal yardım ve gündüz bakım hizmetlerini birleştirip, birey odaklı hizmet anlayışına vurgu yapılmaktadır.

Evde Bakım Yardımı çerçevesinde, tam bağımlı durumdaki engellisini evde bakmak isteyen hanelere aylık 4 bin 336 TL yardım yapılmaktadır. Bu yardımın başladığı 2006 yılından bu zamana kadar evde bakım yardımı için toplamda 94 milyar 253 milyon 780 bin 845 TL ödeme yapıldığı açıklandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön