Kent Haberleri

Bakanlık açıkladı: Hesaplara 4.9 milyar TL yattı! Evde bakım parasında Eylül müjdesi! 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Eylül ayına ilişkin evde bakım maaşlarının hesaplara yatırıldığını açıkladı. İşte ayrıntılar...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Mersin'deki temasları çerçevesinde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Toroslar Çocuk Evleri Sitesi Hizmet Binası'nın açılışına katıldı. 

Kente kazandırdıkları iki yeni kurumun resmi açılışını hep birlikte gerçekleştirmek üzere bir arada olduklarına dikkat çeken Bakan Göktaş, Bakanlık olarak, vatandaşların ihtiyaçlarına en hızlı ve en verimli şekilde cevap vermek için İl Müdürlüğünün yeni binasını hizmete sunduklarının, bunun yanı sıra çocukların huzur içinde büyüyebileceği, sevgi ve şefkatle donatılmış bir yuva olan Çocuk Evleri Sitesi'nin açılışını yaptıklarını belirtti. 

Bakan Göktaş, burada yaptığı açıklamasında evde bakım yardımı ile ilgili konuştu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Bakanlık olarak, Cumhuriyet tarihinin en güçlü sosyal politika uygulamalarıyla kadın, çocuk, engelli, yaşlı, şehit yakını ve gazilere etkin hizmet modelleri sunmayı sürdürdüklerini vurguladı. 

Dün yaptığı bu açıklamasında, aile odaklı hizmetlerinden olan evde bakım parası ile ilgili de bilgi veren Bakan Göktaş, "Bu çeçrevede eylül ayında toplam 4,9 milyar TL evde bakım maaşını vatandaşlarımızın hesaplarına bugün itibarıyla aktardık" dedi. 

Evde bakım parası çerçevesinde, her bir hak sahibine aylık 9 bin 77 TL ödeme yapıldığını aktaran Göktaş, "Bugün halihazırda 550 bin vatandaşımız bu yardımdan faydalanıyor. Bu şekilde evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlarımıza ve ailelerine ekonomik destek sağlamanın ötesinde aile birliğinin korunmasına ve güçlenmesine destek sağlıyoruz" şeklinde konuştu. 

Bakan Göktaş, engelli vatandaşların eğitim, sağlık, güvenlik, istihdam gibi temel haklara tam erişimleri için hak temelli bir bakış açısıyla politikalarına devam ettiklerini aktardı ve geliştirdikleri bütüncül ve adil sosyal hizmet modelleriyle, toplumun her bir ferdine ulaşmayı sürdüreceklerini söyledi. 

Programa, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Leman Yenigün, AK Parti Mersin milletvekilleri Ali Kıratlı ve Havva Sibel Söylemez, AK Parti İl Başkanı Adem Aldemir, Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Naci Yılmaz, bakanlığa bağlı özel sporcular ve diğer ilgililer katılım gösterdi. 

Gazeteci Fatih Portakal'dan asgari ücret zammı açıklaması: Yüzde 65'e kadar yükselebilir! 

iPhone 16 Pro Max fiyatına alabileceğiniz BIST30 hisseleri!

Kiralanın geç tahliyesi sebebiyle tazminat! Kiracılar dikkat! Bu parayı ödemek zorundasınız..: