27 / 04 / 2024

Bakanlık açıkladı! Yarısı bizden kampanyası başvuru nasıl yapılır? 

Bakanlık açıkladı! Yarısı bizden kampanyası başvuru nasıl yapılır? 

Kentsel Dönüşümde ‘Yarısı Bizden’ kampanyası doğrultusunda rezerv alanda, riskli alanda yer alarak bulunan ve riskli yapı kararı olan yapılara 100 bin lirası kira desteği olmak üzere 800 bin lira hibe, 700 bin lira da uygun olacak şekilde kredi imkanı sağlanacağı kaydedildi. İşte haberin detayları..



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından açıklanan kentsel dönüşüme yönelik “Dönüşümde Yarısı Bizden” kampanyası devam ediyor. Buna göre, yarısı bizden kampanyasına başvurup yüzde 100 anlaşmaya karar veren ve bağımsız bölüm sayısı 71 bini aştığı belirtildi. Ayrıca, başvuru yapıp yüzde 50 ve üzerinde mutabakat oluşan bağımsız bölüm sayısı ise 158 bine ulaştı.Yarısı Bizden kampanyası için mülk sahibi e-Devlet üzerinden başvuru yapacak. Başvuruda gelir şartı aranmayacak ve başvuru bedeli ödenmeyecekği bildirildi.

YARISI BİZDEN KAMPANYASI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR, KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Mülk sahibi e-Devlet üzerinden başvuru yapacak. Başvuruda gelir şartı aranmayacak ve başvuru bedeli ödenmeyeceği belirtilmişti. Başvuru süreci, başvuru yapılan internet sitesi üzerinden takip edilecek, ilerlemeler kısa mesaj ve mail olarak maliklere kaydedilecek.

sozcu.com.tr'de yer alan habere göre; Buna göre, kentsel dönüşüm yasası doğrultusunda rezerv, riskli alanda bulunan ve riskli yapı kararı olan yapılar destek alabilecekleri kaydedildi. Kişiler ruhsatı aldıktan sonra anlaştığı müteahhidi belirleyecek ve kamu inşaat seviyesine göre aşama aşama ödeme yapacak. Dönüşüm için hak sahiplerinin yüzde 50+1 anlaşma oranına ulaşması yeterli olsa da hibe için yüzde 100 uzlaşı istenecek.

Bakanlık açıkladı! Yarısı bizden kampanyası başvuru nasıl yapılır? 

YARISI BİZDEN KAMPANYASI DESTEĞİ NE KADAR?

Her bağımsız bölüm için toplamda 1 buçuk milyon liralık destek verilecek. Bunun 100 bin lirası kira desteği olmak üzere 800 bin lirası hibe, 700 bin lirası kredi şeklinde verilecek. Kredilerin ödenmesi evler tamamlandıktan sonra başlayacak ve ilk yılı faizsiz olarak tahsil edilecek. Kalan yıllarda kredi maliyet oranı TEFEnin yarısı kadar olacak. 

KENTSEL DÖNÜŞÜM NEDİR? 

Bu kapsamda da kısaca kentsel dönüşüm ile kaçak yapılaşmanın önüne geçilmesi kapsamında  depreme dayanıklı olmayan, ekonomik ömrünü doldurmuş binaların yeniden yapılarak olası doğal afetler doğrultusunda oluşacak zararların en aza indirilmesi hedeflenmektedir.

İstanbul'daki kamu binaları depreme hazırlanıyor! Hem sağlık hem de barınma ihtiyacı karşılanacak!

İstanbul'daki yüzyılın dönüşümü endişelendirdi: Rezerv alanın yeri ve kente ne kadar yük bindireceği sürpriz olacak!

İstanbul'da ilçe ilçe kentsel dönüşüm rakamları!Bursa'ya 10 bin yeni konut geliyor! 


 


Geri Dön