27 / 04 / 2024

İstanbul'daki yüzyılın dönüşümü endişelendirdi: Rezerv alanın yeri ve kente ne kadar yük bindireceği sürpriz olacak!

İstanbul'daki yüzyılın dönüşümü endişelendirdi: Rezerv alanın yeri ve kente ne kadar yük bindireceği sürpriz olacak!

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, İstanbul'un kentsel dönüşümü ile ilgili açıklan projeye ilişkin tepkilerini dile getirdi. İşte ayrıntılar...



DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, hükümetin, 'Yüzyılın Dönüşümü İstanbul Projesi' ismiyle 'yüzyılın' diye başlayan projeler kervanına bir yenisini daha ilave ettiğine, 2019 ile 2020 yılllarında da bunların duyulduğuna fakat sonuçlanmadığına dikkat çekti. 

“21 yıldır İstanbul’da gökyüzünü seyretmiş olacaklar ki; seçimden önce birden akıllarına 'Yüzyılın Dönüşümü İstanbul Projesi' gelmiş” diyerek tepkilerini dile getiren Cem Avşar, endişeli olduklarını dile getirdi. 

İstanbul daki yüzyılın dönüşümü endişelendirdi: Rezerv alanın yeri ve kente ne kadar yük bindireceği sürpriz olacak!

REZERV ALANIN YERİ VE MEGAKENTE NE KADAR YÜK BİNDİRECEĞİ NET DEĞİL

Gazete Duvar'dan Devrim Kalkan'ın haberine göre; Cem Avşar, söz konusu açıklamasında "Sayın Bakan plan bütçe komisyonunda 2 yıl içinde tamamlanacağı söylenen 250 bin sosyal konut projesinden 61 binin ihalesinin gerçekleştirildiğini, eri kalan 189 bin konutun ihalesinin dahi yapılmadığını kendi dile getirdi" ifadelerini kullandı ve yeni projede de  350 bin konutun yarısı bizden kampanyası ile İstanbul’da 400 bin konutun rezerv alanlarda, 100 bin konutun ise sosyal konut projesi şeklinde inşa edileceğinin söylendiğini belirtti. 

Rezerv alanının yeri ve İstanbul’a ne kadar yük bindireceğinin sürpriz olduğuna dikkat çeken Avşar, "Bir de 21 yılda yapamadığınız konut miktarının fazlasını önümüzdeki 5 yılda yapmayı hangi kaynakla vaat ediyorsunuz?" sorusunu yöneltti. 

İstanbul daki yüzyılın dönüşümü endişelendirdi: Rezerv alanın yeri ve kente ne kadar yük bindireceği sürpriz olacak!

İSTANBUL'UN DÖNÜŞÜMÜ İÇİN KONUT İNŞA ETMEK YETMEZ

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, konuya ilişkin açıklamasında, bütçede böyle bir kaynak olmadığının altını çizdi ve "Bu da yanıtlanması gereken onlarca sorundan biri" ifadelerini kullandı. 

Cem Avşar, İstanbul depremden korunmak isteniyorsa, yalnızca konut inşa edilmesinin yetmediğine, altyapının güçlendirilmesinden şehrin tahliyesine kadar geniş bir zeminde, bir bütün şeklinde ciddiyetle ele alınması gerektiğine dikkat çekti. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Yüzyılın Dönüşümü İstanbul’ programında mega kentin kentsel dönüşümdeki yol haritasını geçtiğimiz günlerde tek tek açıklamıştı. Aktarılan detaylara göre, mega kentin dönüşümünde "Yarısı Bizden" kampanyası ile kentsel dönüşüme giren her bir konut için 1,5 milyon lira destek sunulacak. 

2023 bitmeden TOKİ'den 5 şehre 1.372 yeni konut geliyor!

İstanbul'da kira artış rekoru kıran 6 ilçede mahalle mahalle rakamlar açıklandı! İşte en ucuz ve en pahalı kiralar...

Dolar yeni zirvesinde euro rekora yakın seyrediyor! Dolar ve euro bugün ne kadar? 27 Aralık Çarşamba döviz kurları


Geri Dön