14 / 05 / 2024

Bakanlık düğmeye bastı! PTT üzerinden gıda yardımı yapılacak

Bakanlık düğmeye bastı! PTT üzerinden gıda yardımı yapılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni bir destek ödemesi ilanı yaptı. Buna göre, tespit edilen kriterleri sağlayan vatandaşlar için 700 TL'lik bir ödeme olacak. Ödemeler,  PTT vesilesi ile gerçekleştirilecek ve başvuruların nasıl yapılacağı hakkındaki ayrıntılar haberimizde...



Gıda yardımı, temel ihtiyaçlarını karşılayamayan kişilere gıda malzemelerinin dağıtılmasıdır. Gıda yardımı, doğal afetler, savaşlar, yoksulluk, işsizlik, sağlık sorunları ve diğer zor koşullar nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan insanlara yardım etmek amacıyla uygulanır. Bu yardımlar genellikle devletler, yardım kuruluşları, sivil toplum örgütleri, kiliseler ve hayırsever kişiler tarafından sağlanır. Gıda yardımı, acil ihtiyaçları karşılamak için geçici bir çözüm olabilir veya uzun vadeli gıda güvenliği sorunlarını ele almaya yönelik daha kapsamlı programların bir parçası olabilir.

Bakanlık düğmeye bastı! PTT üzerinden gıda yardımı yapılacak

700 TL GIDA YARDIMINA NASIL BAŞVURULUR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, gereksinim sahibi ailelere katkı sağlamak için yeni bir gıda yardımı ödemesi düzenliyor. Her yaşta vatandaşa ayrı destek ödemesi yapan Aile Bakanlığı, gereksinim sahibi vatandaşların yanında olduğunu kanıtlıyor. Gıda yardımı başvurusu için tek yapılması gereken, PTT'ye T.C. kimlik kartı ile başvuru yapmaktır. Ödemeler, T.C. kimlik numarasının son hanesine göre sırayla olacaktır. Daha evvel başvuru yapmış vatandaşlar ise, T.C. kimlik numaralarının son hanesine göre PTT vesilesi ile gıda yardımı ödemelerini alabileceklerdir.

 


Geri Dön