12 / 05 / 2024

Bakanlık duyurdu! 2 bin 600 liradan 4 bin liraya çıkan ödemeler hesaplara geçmeye başladı! İşte detaylar!

Bakanlık duyurdu! 2 bin 600 liradan 4 bin liraya çıkan ödemeler hesaplara geçmeye başladı! İşte detaylar!

Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfınca (TŞYGDV), şartlı bağış çerçevesinde hak sahiplerine ödenen aylık ödemeler artırıldı. İşte detaylar!



AYLIK ÖDEMELER ARTTI!

Şehit yakınları ile gazilere maddi ve manevi destek sağlamak için 13 Temmuz 2019 yılında kurulan Mütevelli Heyet Başkanlığını Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın yürüttüğü, ve Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı tarafından 15 Temmuz darbe girişiminde ve İstanbul Beşiktaş’taki terör saldırısında şehit olanların yakınlarına ve gazi ve malullere düzenli olarak aylık maddi destek verilmektedir.

15 Temmuz şehit yakınları ve gazilere toplam 11 milyon 912 bin lira, Beşiktaş’taki terör saldırısında şehit olan vatandaşların yakınları ve diğer hak sahiplerine toplam 384 bin lira ödemeler yapıldı. Bu şekilde Kasım ayından itibaren Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı tarafından hak sahibi şehit yakınları ve gazilerin hesaplarına toplam olarak 12 milyon 296 bin lira yatırılmış oldu.

Şartlı bağışlar destek alan kişilerin aylık olarak düzenli bir şekilde yatırılıyor. Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı, hak sahipleri için toplanan ve Vakfın hesaplarına aktarılan şartlı bağışları, aylık ödemeler şeklinde hak sahiplerinin hesaplarına geçmektedir.

15 Temmuz Dayanışma Kampanyası ile Beşiktaş’taki terör saldırısından sonra toplanan ve Vakfın hesaplarına eklenen bu meblağ, kamu sermayeli bankalarda nemalandırılarak, şehit yakınları ve gazilere aylık düzenli maddi destekte bulunuluyor. Vakfın kurulduğu tarihten bu döneme dek, tüm hak sahiplerine 1 Kasım’da yapılan ödeme de dahil olmak üzere toplam olarak 194 milyon 574 bin lira destek sağlandı. Vakfın banka hesaplarında da 27 Ekim tarihi itibarı ile toplam da 334 milyon 230 bin 682 lira 40 kuruş bulunuyor.

KYK kredi borcu silindi mi, ne zaman silinecek? Kimlerin KYK kredi faizi silinecek?

TOKİ evleri ne zaman teslim edilecek?

Emekli ve işsiz vatandaşlar ödemeyecek! Kasım ayının sonuna kadar süresi var!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön