29 / 04 / 2024

Bakanlık duyurdu! Elektronik eşyada artık bunu yapmak zorunlu!

Bakanlık duyurdu! Elektronik eşyada artık bunu yapmak zorunlu!

Yeni düzenlemeye göre, elektronik eşya üreticilerinin, yılda en az bir kez atık elektrikli elektronik eşyaların etkin şekilde toplanması amaçlı geri alma kampanyası yapması zorunlu hale geliyor. Bu çerçevede global markaların da Türkiye’de yetkili temsilci bulundurması gerekiyor.



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca hazırlanan “Elektrikli ve Elektronik Eşyalarda Bazı Zararlı Maddelerin Kullanımının Kısıtlanması” ve “Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyaların Yönetimi” hakkında yönetmeliklerde yapılan düzenlemeler Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bakanlık tarafından yeni düzenlemeye ilişkin yapılan açıklamada,  insan sağlığının ve çevrenin korunmasına katkıda bulunmak amacıyla elektrikli-elektronik eşyaların tasarımından başlayarak üretiminden piyasaya sürülmesine ve atık olarak yönetimine tüm süreçlerinde döngüsel ekonomi prensiplerinin uygulanması amaçlı düzenlemeler gerçekleştirildiği bildirildi.

Bakanlık duyurdu! Elektronik eşyada artık bunu yapmak zorunlu!

Bakanlığın düzenlemesinde, atık elektrikli ve elektronik eşyaların çevreye duyarlı geri kazanımı ve bertarafının gerçekleşmesini de dahil, insan sağlığının ve çevrenin korunmasına katkıda bulunmak amacıyla elektrikli ve elektronik eşyalarda zararlı maddelerin kullanımının kısıtlanması hakkında usul ve esaslar yeniden belirlendi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön