15 / 05 / 2024

Bakanlık harekete geçti! Marketler ceza yağmuruna tutuldu! Şikayetler akıl alır gibi değil! İşte detaylar!

Bakanlık harekete geçti! Marketler ceza yağmuruna tutuldu! Şikayetler akıl alır gibi değil! İşte detaylar!

Fahiş fiyatlardan sonra marketlerin reklamları yakın merceğe alındı. Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu, aldatıcı reklamlara ceza kesti. İşte detaylar!



İndirim oyunları oynayan zincir marketleri Reklam Kurulu, affetmedi. Kurul son toplantısında zincir marketlerin vatandaşı aldatan reklamları takibe aldı. Yapılan tespitler sonucunda 500 gram olarak paketli şekilde satılan köfte ve sucuğun gramajının düşük olduğu ortaya çıkarıldı. Bunlara ek olarak da bir zincir markete ait broşürde ilkokul çantasının 79.99 TL'den satışa sunulacağına dair bilgi verilirken, 94.50 TL'den satıldığı belirlendi.

YANILTICI REKLAMLAR!

Vatandaşların şikâyetlerini değerlendiren Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu, bir zincir markete ait internet sitesinde satışa sunulan klozet koku gidericisi ürünün satışında reklamda iki adet gösterilmesine rağmen koku gidericinin tekinin o fiyata satıldığını ortaya çıkardı. Bu reklamı yapan market zincirine 155 bin 712 lira para cezası verildi. Reklam Kurulu, bir zincir markete ait broşürde ilkokul çantasının 79.99 TL'den satışa sunulacağı bilgisine yer verilmiş olmasına rağmen 94.50 TL'den satıldığını tespit etti. Yanlış ve eksik bilgi taşıyan reklama para cezası kesilirken, yanıltıcı bu tip reklamlar durduruldu.

GRAMAJ OYUNUNA CEZA!

İnternetten market hizmeti veren "9-23 Haziran tarihleri arasında 200 TL ve üzeri köfte ve sucuk alışverişine dana kavurma sepette 5 TL" ifadeleriyle reklam yapan uygulaması da yakın takibe alındı. 500 gram köftenin fiyatının 58 lira ve 250 gram dilim sucuğun ise 36 lira olarak belirtildiği tespit edildi. Yapılan incelemeler sonucunda, beyan edilen gramajların altında eksik ürün teslimi yapıldığı anlaşıldı. Firmaya 155.7 bin TL ceza kesilerek, reklam durduruldu.

REKLAMLARI DURDURUMA KARARI VERİLDİ!

Bir başka market zincirinin de kampanya afişlerinde, indirime konu edilen kremin fiyatı yerine, baskı hatası nedeniyle aynı markaya ait farklı bir kremin fiyatını yazdığı ortaya çıktı. Reklamlara durdurma cezası verildi. Aynı zincirin internet uygulamasında, her 100 liralık alışverişte geçerli döner ve köfte indirimi duyurulduğu, ancak ürününün stokta kalmadığı tespit edildiği zaman bu reklamlar da durduruldu.

Elektrik ve doğal gaz fiyatlarına yılbaşı şoku! 2023 yılı elektrik ve doğal gaz fiyatları belli oldu! İşte detaylar!

Bekçi maaş ne kadar 2022? Bekçi maaşlarına zam geldi mi? Zamlı bekçi maaşı ne kadar?

Kızılay’dan KPSS’siz memur alımı! İlkokul mezunları hemen başvurabilir! İşte Kızılay memur alımı şartları!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön