Kentsel Dönüşüm

Bakanlık mahkeme kararlarını tanımadı, rezerv alan ilan edilen Üsküdar 29 Mayıs Sitesi'nin elektrik sayaçları söküldü!

Türkiye Diyanet Vakfı’na ait olan ve Üsküdar Küçüksu'da yer alan 29 Mayıs Sitesi’nde kentsel dönüşüm gerekçesiyle riskli olmamasına rağmen tahliyeye zorlanan site sakinlerinin şimdi de elektrik sayaçları söküldü.

Üsküdar Küçüksu’daki 134 daireden meydana gelen ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Eğitim Yatırımları AŞ’ye ait olan 29 Mayıs Sitesinde tahliyeye zorlanan vatandaşların elektrik sayaçları söküldü.

Evrensel'de yer alan habere göre 6306 sayılı Yasa kapsamındaki rezerv alan ilanı uygulamasıyla konutlar riskli olmamasına karşın tahliyeye zorlanan site sakinleri uzun zamandır yaşanan hukuksuzluğa direniyor. Kentsel dönüşüm bahanesiyle konut sahiplerinin ve kiracıların evlerinden çıkarılmaya çalışıldığı Türkiye Diyanet Vakfı’na ait 29 Mayıs Sitesi’ne toplamda 13 farklı dosyadan yürütmeyi durdurma kararı verilmesine rağmen İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım A.Ş. (AYEDAŞ) ekipleri söz konusu sitenin elektriğini kesmeye geldi.

Site sakinleri tarafından yapılan itirazlar üzerine AYEDAŞ ekipleri, "Biz Pazartesi günü de geldik size ihtar içeren bir yazı bıraktık bize bakanlıktan gelen o yazının size iletilmiş olması ve hatta güvenlikteki panoya asılmış olması gerekli" şeklinde yanıt verdi.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre site sakinleri taraflarına böyle bir bilgi iletilmediğini, ayrıca hâlâ devam eden yürütmeyi durdurma kararları ve süren mahkemeleri olduğunu ekiplere anlattı. Fakat Çevre ve Şehircilik Bakanlığından kendilerine bildiri geldiğini belirten ekipler sitedeki elektrik saatlerini söktü.

Site sakinleri söz konusu bu durum karşısında önce polis çağırdı. Bu esnada Pazartesi günü site sakinlerine iletilmesi gerekli olan evrakın Diyanet Vakfı tarafından site yönetimine atanan kişinin aldığı ve site sakinlerine bildirmediği kaydedildi. Site sakinleri söz konusu bu durumun tutanak altına alınmasını isteseler de polis ekipleri bunu yapamayacaklarını belirterek, siteden ayrıldı.

REZERV ALAN NÖBETİ 

6306 sayılı Yasa kapsamındaki rezerv alan ilanı uygulamasıyla konutlar riskli olmamasına karşın tahliye edilirken,  10 Ekim 2022 tarihinde de rezerv alan ilan edilen, sahte karot örneği ile riskli alan ilan edilmeye çalışılan daireler için 29 gün içinde tahliye tebligatı yollanmıştı.

Geçtiğimiz Aralık ayında site önünde nöbette olan site sakinleri, siteleri hakkındaki rezerv alan ilanı çekilene kadar bunu sürdüreceklerini söylemişlerdi.

3 yıl önce kredi ile ev alanların kira geliri kredi taksitinin çok üzerine çıktı!

Miras kalanlar dikkat! Tapuda miras intikali nasıl yapılır?

Kiracılar aman dikkat! Ev sahibiniz size borç çıkartabilir...