19 / 05 / 2024

Bakanlık resmen düğmeye bastı! Asgari ücrette son dakika bombası! O rakamın üzerinde olması artık kesin! Hemen bir bakın

Bakanlık resmen düğmeye bastı! Asgari ücrette son dakika bombası! O rakamın üzerinde olması artık kesin! Hemen bir bakın

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı milyonlarca kişiyi ilgilendiren asgari ücret için araştırma başlattı. Son günlerde milyonlarca vatandaşın gündeminde ise 'refah payı' var. Refah payıyla asgari ücrette tahminler de yükseldi. Artık asgari ücretin o rakamın üzerinde olması da kesin...



Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanmadan önce işçilerin, işverenlerin ve kamuoyunun beklentilerini tespit etmek için araştırmalar başlatıyor. 2023'te geçerli olacak yeni asgari ücreti belirleme çalışmaları dahilinde Türkiye genelindeki küçük, orta ve büyük ölçekli işletmeleri de kapsayacak olan bu araştırmada asgari ücret beklentileri tespit edilecek ve değerlendirilecek.

2023 yılı asgari ücret belirleme çalışmaları çerçevesinde derlenmiş olan anket sonuçlarının, Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısında kamuoyuyla paylaşılması hedefleniyor.

Bakanlık resmen düğmeye bastı! Asgari ücrette son dakika bombası! O rakamın üzerinde olması artık kesin! Hemen bir bakın


7 bin 500 TL'nin üzerinde olması kesin

2022 yılının Temmuz'unda yapılan ara zamdan sonra net asgari ücret tutarı 5 bin 500 Türk Lirası seviyelerine gelmişti. Merakla beklenen yeni zam belirlenirken altı aylık enflasyon oranı belirleyici olacak. Asgari ücretin 7 bin 500 liranın üzerine çıkmasına artık kesin gözüyle bakılıyor.

Yeni Akit'te yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla memuru, işçiyi ve emekliyi enflasyona ezdirmemek için AK Parti yeni bir çalışma başlatmıştı..  Ankara  kulislerinde konuşulan bilgilere göre asgari ücretin 8 bin TL seviyelerinde olacağı belirtiliyor.

2023 yılı yaklaşırken, herkes peş peşe zam oranlarını hesaplıyor. Memur ve emekli maaşına refah payı da yolda... Pek çok kişi tarafından merakla beklenen Ocak zammının yüzde 15,9 ile yüzde 22.75 arası olması beklenirken refah payı için kulislerden sızan rakam ise yüzde 5 ile yüzde 10 arası olarak belirtiliyor.

2022 yılı için en düşük enflasyon beklentisi ise yüzde 65. Eğer bu gerçekleşirse SSK ve Bağ-Kur emeklisinin zam oranı da yüzde 15.91 şeklinde olacak. 5 puanlık refah payıyla da yüzde 20.91'e, 10 puanlık refah payında da  bu oran yüzde 25.91'e yükselmiş olacak.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, memur ve memur emeklisi de yüzde 16.99 zam almayı garantilemişti. 5 puanlık refah payı ile bu oran yüzde 21.99'a, 10 puanlık refah payı olursa bu oran yüzde 26.99'a yükselmiş olacak.


Geri Dön