09 / 05 / 2024

Bakanlık resmen duyurdu! Bina yıkımlarında son dakika gelişmesi! 2023'ün sonuna kadar...

Bakanlık resmen duyurdu! Bina yıkımlarında son dakika gelişmesi! 2023'ün sonuna kadar...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, bina yıkımlarında, akredite kuruluşlardan alınmış "uygun test raporlu" toz bastırma sistemlerinin, 2023 yılının sonuna kadar kullanılabileceğini duyurdu. İşte ayrıntılar...



Resmi Gazete'de yayımlanan Binaların Yıkılması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik kapsamında, akredite kuruluşlardan alınmış uygun test raporu bulunan toz bastırma sistemlerinin, 2023 yılının sonuna kadar bina yıkım işlemlerinde kullanılabileceği belirlendi. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı da konu ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Bakanlıktan konu ile ilgili yapılan açıklamada, 1 Temmuz 2022 tarihinde yürürlüğe alınan "Binaların Yıkılması Hakkında Yönetmelik"le yıkım işlerinde "TSE belgeli" toz bastırma sistemlerinin kullanılmasının zorunlu tutulduğuna dikkat çekildi. 

Bakanlık resmen duyurdu! Bina yıkımlarında son dakika gelişmesi! 2023 ün sonuna kadar...

Bununla ilgili sektörden gelen taleplerin olduğunun altı çizilen açıklamada, yerli olarak üretilip belgelendirilen toz bastırma sistemlerinin henüz 81 ile hizmet sunacak kadar yaygınlaşmamış olması, TSEQ'de ekipmanın testi ve belgelendirme süreçlerinin belirli bir zaman alması sebebiyle, piyasa arzında yaşanan sorunlara alternatif bir düzenleme ihtiyacının oluştuğu belirtildi. 

Açıklamada, Resmi Gazete'de yayımlanan "Binaların Yıkılması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik"le bina yıkımı sırasında meydana gelen tozun bastırılması için hangi sistemlerin kullanılabileceği"Binaların Yıkılması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik"le bina yıkımı sırasında meydana gelen tozun bastırılması için hangi sistemlerin kullanılabileceğine ilişkin belirlendiği ifade edildi.

Bakanlık, bu çerçevede akredite kuruluşlardan alınmış uygun test raporu bulunan toz bastırma sistemlerinin, 2023 yılının sonuna kadar bina yıkım işlemlerinde kullanılabileceğinin altını çizdi. 
 
Bakanlık resmen duyurdu! Bina yıkımlarında son dakika gelişmesi! 2023 ün sonuna kadar...

Bu şekilde, belgeli toz bastırma sistemleri yaygınlaşıncaya kadar ekipman fiyatı ve tedariğinde oluşabilecek olası sorunların engelleneceğine vurgu yapılan açıklamada, bunun, yıkımlarda ortaya çıkan toza karşı alınması gereken çevresel tedbirlerin aksatılmadan sürdürülmesini sağlayacağı ifade edildi. 

Son dakika! Asgari ücret açıklandı! 8 bin 500 TL...

Bekçi alımı başvuruları ne zaman başlayacak? 2023 yılında bekçi alımı yapılacak mı?

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası 1 Ocak 2023 zammı tek tek hesaplandı! Rakamı gören şaşkına döndü! 


Geri Dön