01 / 05 / 2024

Bakanlık sahte indirimler için düğmeye bastı! Sözde indirimler bakın nasıl oluyor?

Bakanlık sahte indirimler için düğmeye bastı! Sözde indirimler bakın nasıl oluyor?

Milyonlarca vatandaşı bıktırma noktasına getiren sözde indirim kampanyalarına dur demek için Ticaret Bakanlığı düğmeye bastı. Artık bir ürünün indirimi son 30 gün içindeki en düşük fiyat üzerinden yapılacak. Sahte yorum ve puanlama yapılması durumunda engelleme olacak.



Türkiye'de hemen hemen yer yerde karşımıza çıkan 'Dev indirim', 'Büyük indirim', 'İndirdik' başlıkları altında yapılan sözde indirimlere Ticaret Bakanlığı'ndan hamle geldi. Son yıllarda bir pazarlama taktiği haline dönüşen sözde indirimler vatandaşlarda tepkilere neden olurken, bu şikayetleri dikkate alan bakanlık yeni düzenlemelerle sözde indirimleri sonlandıracak. Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliği'nde tüketiciyi koruyan düzenlemeleri hayata geçiren bakanlık, vatandaşların aldatılmasını önleyecek. Düzenleme 1 Mart 2022 tarihinde yürürlüğe girecek.

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön