22 / 05 / 2024

Bakanlık sahte indirimler için düğmeye bastı! Sözde indirimler bakın nasıl oluyor?

Bakanlık sahte indirimler için düğmeye bastı! Sözde indirimler bakın nasıl oluyor?

Milyonlarca vatandaşı bıktırma noktasına getiren sözde indirim kampanyalarına dur demek için Ticaret Bakanlığı düğmeye bastı. Artık bir ürünün indirimi son 30 gün içindeki en düşük fiyat üzerinden yapılacak. Sahte yorum ve puanlama yapılması durumunda engelleme olacak.



AHTE DEĞERLENDİRMEYE ENGEL

Tüketicilerin bir mal veya satıcı hakkında değerlendirme yapmasına izin verildiği durumlarda, bu değerlendirmeleri sadece ilgili mal veya hizmeti satın alanlar tarafından yapılmasına izin verilecektir. Satışları artırmak için gerçek veya tüzel kişilerle anlaşma yapılması ya da hizmet satın alınarak hatalı değerlendirmeler yapılması mümkün olmayacaktır.

Bakanlık sahte indirimler için düğmeye bastı! Sözde indirimler bakın nasıl oluyor?

GÜVEN ENDEKSİNİ ARTIRIR

Tüketici Konfederasyonu Başkan Vekili İbrahim Güllü, yapılan sahte indirimlerin artık firmaların birer pazarlama yöntemi olduğunu söyledi. Özellikle son  senelerde yalancı indirimlerle ilgili vatandaşlardan fazla şikâyet aldıklarını belirten Güllü, "Artık vatandaşlar indirimlerin gerçek olup olmadığından dahi şüphe duyuyordu. Bu düzenleme yalancı indirimlere 'Dur' diyor" ifadelerini kullandı. Daha önce sözde indirimlerde herhangi bir kıstasın olmadığını belirten Güllü, "Bakanlık yeni düzenlemeyle aslında bir kıstas getirdi. Özellikle 30 gün şartı çok büyük önem taşıyor. Burada bir ürünün son 30 gün içindeki en düşük fiyatı baz alınacak ve bunun üzerinden indirim yapılacak. Böylece yüzde 50-70 gibi sahte rakamlar değil eğer varsa gerçek indirim oranı ortaya çıkacak. Yoksa da vatandaşın kandırılmasının önüne geçilecek" dedi. Çabuk bozulan ürünlerde de bir önceki fiyatın baz alınacağını anlatan Güllü, online platformalardaki sahte değerlendirme ve puanlamaların da önüne geçildiğini kaydetti. Güllü, "Bu düzenleme piyasaya güven verirken, tüketici güven endekisinin artıracak. Firmalar açısından da daha adil bir rekabet ortamı sağlayacak" diye konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön