06 / 05 / 2024

Bakanlık son olarak duyurdu! Temmuz ayına ertelendi! İşte detaylar!

Bakanlık son olarak duyurdu! Temmuz ayına ertelendi! İşte detaylar!

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan son dakika olarak açıklandı. O borçlar Temmuz ayına ertelendi. İşte detaylar!



Merkez üstü Kahramanmaraş depremi 10 eyalette büyük yıkım ve hasara neden oldu. Bu çerçevede Hazine ve Maliye Bakanlığı bu konuda harekete geçerek 31 Temmuz 2023 tarihine kadar deprem bölgelerinde bulunan mükellefler için mücbir sebep ilan edildiğini açıkladı.

DEPREM BÖLGESİNDE BEYANNAME SÜRELERİ UZADI!

Hazine ve Maliye Bakanlığının Twitter hesabından yapılan açıklamada, 6 Şubat tarihinde 10 ilde peş peşe meydana gelen depremlerin tüm vatandaşları derinden sarsan, devletin tüm imkanlarını kullanarak gerekli müdahaleleri yapacağı ve yaralıların yaralarının sarılacağı belirtildi. Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve çevresindeki 10 ili derinden etkileyen deprem felaketinin ardından deprem bölgesi için gerekli olan her türlü müdahalenin yapıldığı ve vatandaşların yaralarının sarılmaya devam ettiğinin belirtildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi;

"Deprem nedeniyle yaraların sarılması ve depremden etkilenen tüm vatandaşların başta barınma, beslenme olmak üzere diğer ihtiyaçlarının karşılanması amacı ile ilgili kurum ve kuruluşlar ile düzenli iletişimdeyiz. Acil nakit ihtiyaç talepleri tarafımız tarafından karşılanmıştır. Buna ek olarak da deprem bölgesinde yer alan mükellefler için de 6 Şubat 2023 ile 31 Temmuz 2023 arası yerine getirmeleri gerekli yükümlülükleri 31 Temmuz 2023 tarihine kadar ertelenmiştir. Mücbir sebep hallerinde vergi beyanname ve beyannamelerinin verilmesi için son tarih 15 Ağustos 2023'tür. Beyanname ve ihbarnameler üzerinden ödenmesi gereken vergilerin son ödeme tarihi de 31 Ağustos 2023 tarihine kadar uzatılmıştır."

7256 Sayılı Yapı Kanunu'na göre Mart, Mayıs ve Temmuz aylarındaki taksit ödeme sürelerinin sıra ile Ağustos, Ekim ve 7326 Sayılı Yapı Kanunu'na göre mücbir sebeplerin sona ermesinden hemen sonra Ekim ve Aralık aylarına uzatılmasına karar verildi ve yapıldı. Bundan sonra da devletin depremden etkilenen tüm vatandaşlarının yanında olmaya ve gerekli tüm yardımları yapmaya devam edeceğini vurgulanan açıklamada ülkenin birlik, beraberlik ve dayanışma içinde bu günleri en kısa zamanda aşacağı dile getirildi.

Ünlü Yerbilimcinin anlattıkları şoke etti! İşte yaşanılan depreminin gücü!

Milyonlarca emekli ve memurun beklediği müjde! Yeni ara zam rakamları ortaya çıktı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön