30 / 04 / 2024

Bakanlıktan 22 sosyal medya fenomenine 22 Milyon TL ceza

Bakanlıktan 22 sosyal medya fenomenine 22 Milyon TL ceza

Reklam Kurulu, vatandaşı aldatıcı ve yanıltıcı tanıtım yapan firma ve sosyal medya fenomenlerine yılın ilk 6 ayında toplamda 22.8 milyon lira ceza kesti. Kurul tarafından yapılan incelemeler sonucu, 25 dosya karara bağlandı ve 22 dosya için yaptırım uygulandı.



Ticaret Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre, Reklam Kurulu bu yıl haziran sonu itibarıyla gündeme aldığı bin 101 dosyadan 949'unda mevzuata aykırılık tespit ederken bunlardan 721'ine durdurma cezası verdi ayrıca 228 kuruma da toplamda 22 milyon 788 bin 684 lira idari para cezası kesti.

Kurul tarafından indirimli satışlara ilişkin reklamlarla vatandaşları yanıltıcı ve aldatıcı uygulamaların önüne geçilmesi için yoğun çaba yürütüldü. 

Bakanlığa ulaşan tüketici başvuruları ve resen yürütülen inceleme ve değerlendirmeler toplamında, 2022 yılının ilk 6 ayında Reklam Kurulu tarafından 82 indirimli satış dosyası sonuca bağlandı ve 4 milyon 186 bin lira idari para cezası kesildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön