27 / 09 / 2024

Bakanlıktan aylık 6 bin 899 TL çocuk desteği müjdesi!

Bakanlıktan aylık 6 bin 899 TL çocuk desteği müjdesi!

Okulların açılmasıyla beraber pek çok  vatandaş da çocuklarının masraflarını nasıl karşılayacaklarını düşünürken, bakanlıktan 6 bin 899 TL’lik çocuk desteği müjdesi geldi.




Okulların açılmasıyla beraber zaten masraflarla başı dertte olan pek çok kişi de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın destek ödemleri ile ilgili araştırmalar yapmaya başladı.  

Dar gelirli pek çok aile tarafından merak edilen ve araştırılan çocuk desteğiyle hesaplara 4 bin 312 TL ile 7 bin 761 TL arasında değişen tutarlar yatırılıyor.

Peki Türkiye'de çocuğu okula gidecek ailelere ödenen destek ödemelerinin detayları ne? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı destek ödemeleri kaç TL? Okul öncesi çocuklara ne kadar destek veriliyor? Ortaöğretim öğrencilerine ne kadar destek veriliyor? Üniversite öğrencilerine ne kadar destek ödemesi veriliyor? İşte pek çok kişi tarafından merak edilen ve araştırılan bu soruların yanıtları….

Bakanlıktan aylık 6 bin 899 TL çocuk desteği müjdesi!


İŞTE AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI TARAFINDA HESAPLARA YATIRILAN O  DESTEK ÖDEMELERİ 

Ülkemizde çocuğu okula gidecek ailelere destek ödemesi verilen ödemelerin yalnızca ilkokul değil ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine de yapılacağı belirtildi.
Okul öncesi çocuklara destek ödemesi miktarı: 4 bin 312 Türk Lirası
İlköğretim öğrencilerine destek ödemesi miktarı: 6 bin 468  Türk Lirası
Ortaöğretim öğrencilerine destek ödemesi miktarı: 6 bin 899 Türk Lirası
Ortaöğretim öğrencilerine destek ödemesi miktarı: 4 bin 312 Türk Lirası
Üniversite öğrencilerine destek ödemesi miktarı: 7 bin 761 Türk Lirası

Pek çok kişinin yüzünü güldüren söz konusu ödemeler tek bir seferlik değil aylık ödemeler olacak biçimde ailelere 12 ay boyunca verilecek. Fakat bu bir maaş şeklinde değil destek ödemesi şeklinde yapılıyor. 

Dar gelirlilerin merak ettiği ve araştırdığı SED ödemesi başvurusunda bulunmak isteyen ailelerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması ve geçerli bir kimlik belgesine sahip olmaları gerekiyor. Ayrıca bunun dışında başvuru yapacak olan  kişilerin sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına kayıtlı olması gerekiyor. Söz konusu. Başvurular, genel olarak  ailelerin gelir durumları, çocuk sayısı ve diğer sosyo-ekonomik durumlar dikkate alınarak değerlendiriliyor. 

 

Altın son 24 yılda 4 katı arttı! Uzman isim 2025'te altının geleceği seviyeyi açıkladı! 3-4 sene sürecek dedi...

Belediyeler, 102 bin TL'den başlayan fiyatlarla 28 adet arsa ve arazi satıyor! İki şehirde Ekim fırsatı!

Bir iki sene sonra yapılandırırım diyerek yüksek faizle konut kredisi almayı düşünenler dikkat


Geri Dön