Kentsel Dönüşüm

Bakanlık'tan İzmir'de kentsel dönüşümün önünü açacak tarihi hamle!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İzmir’in Tire ilçesinde kentsel dönüşüm için tarihi bir adım attı. Bu gelişme, İzmir'de kentsel dönüşümün önünü açacak...

İzmir’in Tire ilçesinde kentsel dönüşüm için tarihi bir adım atıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 11,3 hektarlık alanı rezerv alan olarak ilan etti.  Bakanlık tarafından alınan bu karar ilçede uzun zamandır beklenen kentsel dönüşüm projelerinin önünü açacak ve bölgede kapsamlı yenileme çalışmalarının temelini oluşturması bakımından önem taşıyor. 

İZMİR'DE KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN TEMELİNİ ATACAK

Haberekspres'te yer alan habere göre; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İzmir, Tire'nin Dört Eylül, Turan, İbni Melek ve Ketenci mahallelerinde yer alan 11,3 hektarlık alanı rezerv yapı alanı olarak ilan etti.

Bakanlığın aldığı bu karar, ilçede uzun zamandır beklenen kentsel dönüşüm projelerinin önünü açacak ve bölgede kapsamlı yenileme çalışmalarının temelini oluşturacak. Tire Belediye Başkanı Hayati Okuroğlu, kararın ilçeye hayırlı olmasını dileyerek, bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür etti.

KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN BÜYÜK BAŞLANGIÇ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İzmir’in Tire ilçesine bağlı Dört Eylül, Turan, İbni Melek ve Ketenci mahallelerinde yer alan 11,3 hektarlık alanı rezerv alan olarak ilan etti. Bu adım, bölgedeki kentsel dönüşüm projeleri için büyük bir başlangıç olarak nitelendiriliyor. 

BAKANLIK'TAN KENTSEL DÖNÜŞÜM MÜJDESİ

Tire Belediye Başkanı Hayati Okuroğlu kentsel dönüşüm müjdesini sosyal medya hesabından duyurdu:  Okuroğlu: "Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan onay aldığımız rezerv yapı alanı, ilçemizin uzun zamandır beklediği kentsel dönüşüm sürecinin kapılarını aralıyor.

Bu önemli gelişmenin Tire’mize hayırlı olmasını diliyor ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." ifadelerine yer verdi. Alınan bu karar, Tire’deki dönüşüm projelerinin hız kazanması ve şehrin modernleşmesi için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

İstanbul'un kuzeyine dikkat çeken ünlü gayrimenkul uzmanı açıkladı: 2025 imar ve kentsel dönüşüm yılı olacak!

İzmir Karşıyaka Örnekköy ve Gaziemir kentsel dönüşümünde mağduriyet! 

Mahmut Atilla Kaya'dan İzmir çıkışı: Sorunlu yapılar acil dönüştürülmeli, Belediye yapamıyorsa devretsin Bakanlık yapsın

İzmir'de kentsel dönüşüm hızlandı: İmar planları sil baştan!