17 / 05 / 2024

Bakanlık’tan sadece anneleri ilgilendiren kampanya! Tek bir başvuru yüzünüzü güldürecek! İşte detaylar!

Bakanlık’tan sadece anneleri ilgilendiren kampanya! Tek bir başvuru yüzünüzü güldürecek! İşte detaylar!

Artan enflasyon ile baş edebilmek için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yeni kampanyalar üretiyor. Bakanlık annelere özel üç ayrı sosyal yardım kampanyası düzenledi. İşte kampanya detayları!



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sosyal Yardım Programları adı altında annelere doğum, çoklu doğum ve eşi vefat eden kadınlar için düzenli nakdi yardım olacak şekilde 3 yardım doğrultusunda 1.700 TL'lik ödeme yapılmasına karar verdi.

DOĞUM YARDIMLARI NEDİR? DOĞUM YARDIMLARI NE KADAR?

15 Mayıs 2015 tarihi itibarı ile canlı doğum yapan T.C vatandaşları ile Mavi Kartlılara doğum parası ödenecektir. Birinci çocuğa 300 TL, İkinci çocuğa 400, üçüncü ve diğer çocuklara da 600 TL ödeme yapılacak.

ÇOKLU DOĞUM YARDIMLARI NEDİR?

Bu yardım bağlamında dünyaya gelen 0-2 yaş arasındaki çocuklar için ödeme yapılır. Hane içindeki kişi başı gelirin net asgari ücretin 1/3'ünün yani 1.833,45 TL altında olduğu haneli vatandaşlara, aylık hesaplama yapılarak iki ayda bir 400 TL ödeme yapılacak.

EŞİ VEFAT EDEN KADINLARA YAPILAN NAKDİ YARDIMLAR NEDİR?

Eşi hayatını kaybeden ve evde hiç kimsenin sosyal güvencesi olmayan haneli vatandaşlara, 3294 sayılı kanun gereğince aylık hesaplama yapılarak iki ayda bir 1.000 TL ödeme yapılacak.

AİLE DESTEĞİ PROGRAMI ÖDEMESİ KAÇ AY DEVAM EDECEK?

Aile Destek Programı'nda 12 ay süresince düzenli olarak ödenmektedir.

AİLE SOSYAL YARDIM BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet sistemi üzerinden yapılır. Bu seçenek dışında ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanuna bağlı olarak kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfında başvurular yapılabilmektedir.

AİLE DESTEK PARASI YATTĞINI NASIL ÖĞRENEBİLİRİM?

Aile destek parasının yatıp yatmadığı ilgili sorular haneler tarafından sorgulanmaktadır. Aile Destek Paketi ödemeleri PTT şubelerinden yapılacaktır. E-Devlet sistemi üzerinden paranızın yatıp yatmadığını öğrenebilirsiniz.

4A,4B, 4C ve Bağ-Kur'lu tüm çalışanların beklediği o haber geldi! Ödemeler hesaplarınızda hemen bakın!

ŞOK 3 Aralık ürünleri kaçmaz! İşte bu ürünler yarı fiyatına ŞOK’TA!

Yeni yıl yaklaşırken ING Bank coştu! Artık rakip tanıyor! ING Bank tüm emeklilere…


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön