10 / 05 / 2024

Bakanlıktan sadece kadınlar için ödeme! E-devletten başvurana 4000 TL ödeme! Başvuru süresi bitiyor çabuk olun!

Bakanlıktan sadece kadınlar için ödeme! E-devletten başvurana 4000 TL ödeme! Başvuru süresi bitiyor çabuk olun!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kadınlar için özel ödeme yapacak. Başvurular e-devlet üzerinden yapılacak. İşte detaylar!



BAKANLIK AÇIKLADI! SADECE KADINLARA ÖZEL ÖDEME!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2023 yılında da Sosyal Yardım ödemelerine tam gaz devam ediyor. Engelli, yaşlı, çocuk, öğrenci, bakıma muhtaç vatandaşlara verilen yardımlar yapılmaktadır. Bu yardıma ek olarak da sadece kadınlara verilecek olan özel bir yardım eklendi. Başvurular e-Devlet sistemi üzerinden yapılacak. Nisan ayında Yardım almak isteyenler için e-Devlet'ten 31 Mart 2023 tarihine kadar başvuru yapmaları isteniyor.

BAŞVURULAR E-DEVLET ÜZERİNDEN YAPILACAK!

2023 yılında yaşanan ekonomik krizden dolayı her geçen gün dar gelirli vatandaş sayısı artmaktadır. Devlet, Aile Bakanlığı aracılığı ile yardıma muhtaç olan kişilere yaptığı sosyal destek ödemelerinde kadınları da unutulmadı. Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi olanlar başvuru yapmaları halinde devletten sosyal yardım alma imkânına sahiptir. Yeni proje çerçevesinde kadınlar için başvurular açıldı. E-Devlet üzerinden 31 Mart 2023 tarihine kadar başvuru yapan kadınlar maddi yardım alma şansına sahiptir. Aile Bakanlığı tarafında yalnızca kadınlara özel olarak ödenecek yardımın aylık olarak verileceği ve 4000 TL tutarında olacağı belirtildi.

31 MART'A KADAR BAŞVURU YAPIN! İŞTE BAŞVURU ŞARTLARI!

Bu yardımdan faydalanabilecek kişiler;

  • Eşini kaybeden kadınlara,
  • Dul veya yetim aylığı olarak da bilinen yardım ödemesinden faydalanmak isteyen kadınların başvuru işlemlerini edevlet kapısı üzerinden ya da T.C kimlik kartları ile beraber Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarından yapmaları gerekmektedir,
  • Başvuru işlemlerini 31 Mart tarihine kadar tamamlayan kadınlar takip eden ilk ayda yardım ödemesi alabiliyor. Yani 31 Mart'a kadar başvuru yapanlara ödemeleri Nisan ayından itibaren veriliyor.
  • Başvuru işlemleri de eDevlet'ten yapılabileceği gibi SYDV ile de yapılabiliyor. Başvuruyu tamamlandıktan hemen sonra onay mesajı gelecek ve PTT'den kimlik kartınız ile birlikte yardım ödemesini alabilirsiniz.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön