29 / 04 / 2024

Bakanlıktan son dakika müjdesi, başvurusu onaylanan PTT'den nakit alıyor! Çocuğu okula giden ailelere 3.571 TL verilecek

Bakanlıktan son dakika müjdesi, başvurusu onaylanan PTT'den nakit alıyor! Çocuğu okula giden ailelere 3.571 TL verilecek

Devlet ihtiyaç sahibi vatandaşların çocuklarına sosyal destek sağlamaya devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan ödemeler 3.571 TL'den başlıyor.



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi vatandaşların çocuklarına maddi ve manevi destek sağlamaya devam ediyor. Bu kapsamda başlatılan Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesinin detayları merak ediliyor. İşte SED ödemelerine ilişkin merak edilen tüm detaylar...

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sağladığı ödemeler başvuruların alınmasının ardından belirli bir tarih aralığında hesaplara yatırılıyor. 

Milyonlarca kişi bu destekten yararlanıyor. SED yardımından faydalanmak için bazı şartların karşılanması gerekiyor. 

SED DESTEK HİZMETİ NEDİR?

Çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılayamayan ve yaşamlarını en düşük seviyede dahi sürdürmekte güçlük çeken ailelerin, kendi kendine yeterli hale gelinceye kadar çocuklarının bakımı ve desteklenmesi amacıyla geçici bir süre verilen ekonomik destekler ile ve psiko- sosyal destek sistemidir.

Bakanlıktan son dakika müjdesi, başvurusu onaylanan PTT den nakit alıyor! Çocuğu okula giden ailelere 3.571 TL verilecek

2023 SED ÖDEMELERİ NE KADAR, KAÇ TL?

Aile ve sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, SED hizmetinden yararlanan her bir çocuk için aylık ortalama 3.571 Türk Lirası destek verildiğini kaydetti.

2024 OCAK'TA MİKTAR YÜKSELİYOR

Ahaber'de yer alan detaylara göre, aylık olarak en az 1937 lira, en çok ise 458 lira ödeniyor. Bu ödemenin tutarı Ocak'ta artacak. Memur maaş katsayısındaki artış ödemelere yeniden hesaplanacak.

Bakanlıktan son dakika müjdesi, başvurusu onaylanan PTT den nakit alıyor! Çocuğu okula giden ailelere 3.571 TL verilecek

EKİM AYI SED YARDIMI YAPILDI MI?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı her ay düzenli olarak sosyal ve ekonomik destek ödemesi veriyor. Sosyal ve ekonomik destek ödemeleri temmuz ayında gerçekleşen artışla ortalama 3571 TL seviyesine yükselmişti.

Okulların açılmasından sonra ihtiyaç sahibi ailelere iletilmişti. Ekim ayı ödemelerinin ne zaman iletileceğine ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Önümüzdeki günlerde, ödemelerin yapılması durumunda Bakanlık kamuoyu ile paylaşacak. Bu noktada, ekim ayında da önceki aylarda olduğu gibi destek ödemelerinin ay ortasında verilmesi bekleniyor.

SED YARDIMI E-DEVLET SORGULAMA EKRANI

SED yardımı ödemelerinin hesaplara yatıp yatmadığı e-Devlet üzerinden TC kimlik numarası ve şifre ile sorgulanabiliyor.

Kamuda çalışmak isteyenler dikkat! Bu illerde zabıta memuru alımları başladı!  Kaçırmayın!

Ev sahipleri ve kiracılar aman dikkat! Kira sözleşmesinde 5 yılı gözden kaçırmayın! Mahkemeye gideceklere uyarı!

Kredi kartında yeni dönem! Alışverişte ve nakit çekiminde taksit sayısı değişiyor!

 


Geri Dön