28 / 04 / 2024

Bakırköy Belediye Meclisi'nde imar konuşuldu!

Bakırköy Belediye Meclisi'nde imar konuşuldu!

Bakırköy Belediye Meclisi'nin Mart ayı toplantısı Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'nun önderliğinde düzenlendi. Mecliste imar ve kentsel dönüşüm konusu görüşüldü.



Bakırköy Belediye Meclisi'nin Mart ayı toplantısı düzenlendi. Toplantının açılışı Meclis Başkanı Mahir Çelik tarafından yapıldı. İDLİB'te Şehit olan Askerlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşı hep birlikte okundu.

Bakırköy Gazetesi'nde yer alan habere göre; geçtiğimiz ayın özeti okundu, gündem dışı konuşma yapmak isteyen AK Parti Meclis Üyesi Suat Karaçorlu ''İdlip 'te şehit düşen askerlerimize Allahtan rahmet diledi ve şehitler  üzerinden siyaset yapmaya çalışanları lanetlediklerin belirterek nasıl böyle birley olabilir vatan evlatları şehit olmuş   birlik olacağımıza bundan çıkar sağlamaya çalışıyorlar ayıp günah bedel ne ise ödemekten kaçınmayız'' diye konuştu. 

Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ''Kentsel Dönüşüm konusunda Mecliste bulunan tüm Partilere teşekkür ederim, bu dönem el birliği ile meclisten geçen kentsel dönüşüm İmar planı ne yazık ki daha önceki mecliste görev alan bazı arkadaşlarımızın katkı yapmamalarından dolayı eksik ve yetersiz kaldı. Geçtiğimiz 5 yıl içerisinde 2 kez İmar ve Şehircilik Bakanlığıyla görüştüm ve projelerin onaylanması konusunda hem fikir olduk ama bu dönemlerde Bakanların değişmesi ve Büyükşehirdeki Meclis üyeleri tarafından red edildi. Bakırköy riskli Deprem bölgesinde ve eski mahallelerindeki binaların % 68 riskli konumda 7 mahallede acil önlemler alınmalı ve geç kalınmamalı vatandaşlarımız kendi aralarında anlaşarak mütahitlere binalarını vermişler fakat karar çıkmadığı için zor durumdalar Belediyemiz hazırlıklarını tamamlayarak Bakanlık ve Büyükşehir'den olumlu rapor geleceğine inancım tam'' diye konuştu.

Ak parti adına konuşan Servet Totaman ' ŞEHİTLER Allahtan rahmet diliyorum dedi ve Başkanın konuşma tarzından etkilendiğini bizde Bakırköyde Parti ve siyaset düşünmeden birlikte el ele vererek Bakırköyümüzün sorunlarını hep birlikte çözeceğiz. ama eksiklerimizide beraberce tamamlayarak Büyükşehire birlikte giderek sıkıntılarımızı ileterek çözüm alımcaya kadar gece gündüz çalışacağız 'diye konuştu. 

Meclis gündeminin 3 maddeden meydana geldiği ve bu maddelerin oylanmasının ardından Meclis toplantısı tamamlandı.


Geri Dön