27 / 04 / 2024

Bakırköy Belediyesi'nin dini tesis imar değişikliğine ret!

Bakırköy Belediyesi'nin dini tesis imar değişikliğine ret!

Bakırköy Belediyesi'nin dini tesis alanlarına ilişkin 1/1000 ölçekli imar planı ve plan notu değişikliği Cemevi ibaresinden dolayı reddedildi. Rapor AK Partililerin oylarıyla kabul edildi.



Bakırköy Belediyesi’nin teklifi olarak İBB Meclisi'ne gelen plan notunda ilçe meclisinin 'dini tesis' alanında geçen cami ve  kilise sözlerinin yanına havra, sinagog, şapel, mescit ve cemevi ibaresinin eklenmesiyle ilgili kararı İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nda yönetmeliğe aykırı olduğu gerekçesiyle kabul görmedi. Rapor AK Partililerin oylarıyla kabul edildi.


Aleviler gözardı edilemez

CHP’liler ise kararın cemevi ibaresi nedeniyle reddedildiğini savundu. CHP Meclis Üyesi Hüseyin Sağ, Türkiye'deki 20 milyonluk Alevi gerçeğinin artık görmezden gelinmemesi gerektiğini dile getirdi. AK Parti Grup Başkanvekili Abubekir Taşyürek ise cemevleriyle ilgili hükümet programında değişiklik öngörüldüğünü, istenilen planın ancak değişiklikler sonrasında uygulanabileceğini ifade etti.


İstanbul Gazetesi



Haber Yurt Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


BAKIRKÖY İlçesi 1/1000 ölçekli imar planlarında 'cami' ve 'kilise' olarak yer alan 'dini tesis' kavramına, 'sinagog (havra), şapel, mescit ve cemevi' ibarelerinin de eklenmesi teklifi, istanbul Büyükşehir Belediyesi (IBB) Meclisi'nde oy çokluğu ile reddedildi. Aralık ayı oturumunda söz alan CHP'li Meclis üyesi Hüseyin Sağ, "Burada tüm dinlerin kutsal mekânları sayılmış. Gelin bu karan oybirliği ile geçirelim" çağrısında bulundu. İBB Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Abubekir Taşyürek, yasal düzenleme yapılmasına ihtiyaç olduğunu belirterek "Kimse cemevlerine karşı değil" diye konuştu. Karar teklifi kabul edilmedi. 


Yurt Gazetesi



Geri Dön