28 / 04 / 2024

Bakırköy'de 8 ay önce boşaltılan bina yıkılmayı bekliyor!

Bakırköy'de 8 ay önce boşaltılan bina yıkılmayı bekliyor!

Bahçelievler'de yıkılması bekleyen binanın aniden çökmesinden sonra gözler tahliye edilen binalara çevrildi. Bakırköy'de kentsel dönüşüm kapsamına alınan 3 bloklu Derya apartmanının yaklaşık 8 ay boyunca yıkılması bekleniyor.



Bahçelievler Siyavuşpaşa Mahallesi'nde geçtiğimiz cuma günü riskli olduğu nedeniyle tahliye edilen bir bina aniden çöktü. Can kaybının yaşanmadığı olay sonucunda çevrede bulunan binalar maddi hasar yaşandı. Yaşanan olay sonrasında gözler bu tarz boşaltılan binalara döndü.

 Bakırköy de 8 ay önce boşaltılan bina yıkılmayı bekliyor!

NTV'de yer alan habere göre; Bakırköy Ebuzziya Caddesi'ndeki 52 yıllık Derya apartmanı bunlardan biri arasında. 8 ay önce tahliye edilen 38 dairelik apartman 3 bloktan meydana geliyor. Kolonlarında gözle görülür hasarların bulunan binanın yıkılması istenmiş ancak Bakırköy Belediyesi tarafından alınan bilgilere göre henüz bina için yıkım ruhsatı verilmedi.

 Bakırköy de 8 ay önce boşaltılan bina yıkılmayı bekliyor!

TAHTALARI YAKMAK İÇİN TOPLADI

Binanın sadece ön cephesinde güvenlik için müteahhit tarafından koyulduğundan bahseden metal panel ve branda bulunuyor. Diğer iki cephenin ön tarafı açık ve hemen yanında araçlar park etmiş durumda bulunuyor.

Diğer yandan bir vatandaş da binada bulunan tahtaları yakmak için topluyor. Bina sahiplerinin kendisinden haber almak istediklerini söyleyen vatandaş herhangi bir sorun oluşmadığını belirtti. Etrafta bulunan vatandaşlar ve esnaf ise Bahçelievler'de yaşayan çökmenin burada da yaşanmasından endişeli olduğundan bahsetti.

 Bakırköy de 8 ay önce boşaltılan bina yıkılmayı bekliyor!

Çevre sakinleri arasında bulunan Hakan Çabuklu, geceleri bina içerisinde ateş yakıldığını, evsizlerin girip çıktığından bahsetti. Çabuklu, "Bahçelievler'de çöken bina için taşıyıcılardan demirleri çaldıkları söylendi. İçeride ne olduğunu bilmiyoruz. Çevreden geceleri birtakım insanların geldiği, orada ateş yaktığı duyumlarını alıyoruz. Belki Bahçelievler örneğinde olduğu gibi içeriden birtakım demirler de çalıyorlardır. Dolayısıyla burada güvenliği sağlayıcı tedbirler alınsa burada Bahçelievler'deki facianın benzeri yaşanmaz. Yıkım işleminin kısa bir sürede başlayacağını söylüyorlar. Bakırköy'de bu tür manzaraları sürekli gördüğümüz için mümkün mertebe yakınından değil de uzaktan geçiyoruz. Bu tip şeylere izin verildiği zaman takipçisi de olmak gerekiyor" dedi.

 Bakırköy de 8 ay önce boşaltılan bina yıkılmayı bekliyor!

"BU HAFTA SONU BELKİ YIKILABİLİR"

Binanın eski yöneticisi İhsan Baran ise binada herhangi bir hasarın oluşmadığını söyleyerek, şu ifadeleri kullandı: "Binamızdan bir şüphemiz yok. Yıkılacak bir bina değildi ama bazı yöneticilerin çürüğe ayırmasından dolayı 4 buçuk senedir bu şekilde mücadele veriyoruz. 7-8 aydır da boş. Şu anda yıkım ruhsatı çıkarmak üzereyiz. Giren çıkana engel olamıyoruz. İçeride yangın da çıkarıyorlar. Bakırköy imardan yıkım ruhsatı çıkmak üzere. Bu hafta sonu belki yıkılabilir."

 Bakırköy de 8 ay önce boşaltılan bina yıkılmayı bekliyor!

Mehmet Arslan ise, "Buradan geçerken bir korkuyla geçiyoruz. Bahçelievler'de de benzer bir durum yaşandı. Buradan yetkililere de seslenmek istiyorum. Burası için önlem alınmasını istiyorum. Yereli önlem yok. Bu yolu kullanılıyoruz. Bu görüntü çok kötü." açıklamalarında bulundu.

İstanbul Bahçelievler'de boş bina çöktü!

Bahçelievler'deki 24 riskli bina yıkılıyor!

 


Geri Dön