01 / 05 / 2024

Bakırköy'de icradan 1 milyon 100 bin TL'ye satılık konut!

Bakırköy'de icradan 1 milyon 100 bin TL'ye satılık konut!

Bakırköy 7. İcra Müdürlüğü, İstanbul İli, Bakırköy İlçesi, şženlik Mahallesi, Konaklı Sokak, Merve Apartmanı içerisinde 4. kat 10 nolu çatı piyesli konutu satışa sunuyor



Bakırköy 7. İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

GAYRİMENKULUN AçIK ARTIRMA İLANI
BAKIRKÖY 7. İCRA MÜDÜRLÜĞÜNDEN

Sayı: 2009 / 4343 Tal.  

Satılmasına karar verilen taşınmazın / taşınmazların cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri;

TAPU KAYDI: İstanbul ili Bakırköy ilçesi, şženlik Mahallesinde kain, tapunun 728 Ada, 43 Parselde kayıtlı, 1.003 M2 arz üzerinde Tarla vasıflı taşınmazda, 30/270 arsa paylı, 1 .kat, 7 nolu bağımsız bölüm çatı piyesli mesken cinsi taşınmaz. (Tapu kaydına göre EK:7 Noiu Deposu mevcuttur)

İMAR DURUMU: Bakırköy Belediye Başkanlığı İmar ve şžehircilik Müdürlüğünün 09.12,2009 tarih ve 7394 sayılı cevabi yazısına göre satışa konu taşınmaz 17.07.2006 onanlı, 1/1000 ölçekli Florya Uygulama imar Planında ayrık nizam, TAKS=% 25, H=6.50 MT. irtifalı konut alanında kalmaktadır, imar Plan örneği dosyamızda mevcuttur.

HALİHAZIR DURUMU VE EVSAFI:
Söz konusu taşınmaz istanbul ili, Bakırköy ilçesi, şženlik Mahallesi Konaklı Sokak Merve Apartmanı No:52 mevkiinde, ayrık nizam bahçeli bir bloktur. Bloğun dış bahçesi beton perde duvarlar ile çevrilmiş olup, üstü demir korkuluk ve dış bahçe giriş kapısı demirdir. Mevcut arsa üzerinde 2 adet blok yapılmış olup, bloklar 2. Bodrum kat (kapalı otopak), 1 .Bodrum kat, zemin kat, 2 normal kat ve çatı piyesli bir kat olmak üzere 6 katlı bir apartmandır. Apartman ayrık nizam bahçeli olup çevre düzenlemesi, kapalı otoparkı, yüzme havuzu ve kamelya (çardak) mevcuttur. Apartmanın dış cephesi akrilik boyalı pencere altları tarak mozaik kaplıdır. Apartmanın dış kapısı yan cepheden olup ahşap mobilyadır. Apartman girişi sahanlığı ve giriş yan duvarları 1.20 mt yüksekliğinde, kat sahanlıkları ve merdiven basamakları mermer kaplıdır. Apartman asansörlü olup, her katta 3 daire ve son katta 3 çatı piyesli daire mevcuttur. Apartman yaklaşık 16 yıllıktır. Borçlunun maliki bulunduğu çatı piyesli mesken tapu kaydında her ne kadar 1 .kat 7 nolu bağımsızsız bölüm olarak gözüküyorsa da, yerinde yapılan tespitte 4.kat 10 nolu çatı piyesli mesken olduğu tespit edilmiştir.Dairenin dış kapısı çelik olup, ALT KAT; 2 yatak odası, salon, mutfak, yemek odası, giriş holü, koridor ve balkondan ibaret 180 M2 civarında alana sahiptir. Dairenin salon ve yatak odalarının yer döşemeleri laminant parke, duvarlar ithal kağıt tavanlar spot ışıklandırma ve asma tavandır. Salonda kaliteli bir şömine mevcuttur. Yemek odası, mutfak, banyo, WC antre, koridor ve balkonun yer döşemeleri granit kaplı olup, banyo ve WC'nin duvarları tavana kadar karo fayans kaplıdır. Tavanlar spot ışıklandırmadır. Banyoda kaliteli bir jakuzi mevcuttur. Mutfak, yemek odası, koridor ve antrenin duvarları ithal kağıt kaplı olup, tavanlar spot ışıklandırma ve asma tavandır. Balkonun yer döşemesi karo seramiktir. Bu katın iç kapıları ahşap (mobilya), dış pencereler ve balkon kapısı PVC ve ısıcamlıdı.

çATI PİYESLİ KISIM ; Bu kata antreden granit kaplı merdiven basamakları ile çıkılmakta olup, merdiven korkulukları ve küpeştesi paslanmaz alüminyumdur. Bu katta 2 yatak odası, salon, hol, mutfak, banyo, koridor ve terastan ibaret, teras hariç 120 M2 civarın da alana sahiptir. Üst katın salon yer döşemesi laminant parke, duvarlar ithal kağıt, tavanlar spot, ışıklandırma ve asma tavan dır. Yatak odalarının yer döşemeleri halı, duvarlar ithal kağıt, tavanlar spot ışıklandırma oluhp, asma tavandır. Mutfak, banyo, WC, hol ve koridorun yer döşemeleri granit kaplı olup, mutfak, hol ve koridorun duvarları ithal kağıt, tavanlar spot ışıklandırma ve asma tavandır. Terasın yer döşemesi ve duvar yanları karo seramik kaplıdır. Salonda şömine banyoda jakuzi mevcuttur. Banyo ve vvc'nin duvarları tavana kadar karo fayans kaplı olup, tavanlar spot ışıklandırmadır. Bu katın da iç kapıları ahşap (mobilya), dış pencereler PVC ve ısıcamlıdır.Ayrıca çatı piyesli dairenin tüm camları panjurludur. Daire kombi kaloriferli ve doğalgazlıdır. Dairenin elektrik tesisatları, sıhhi tesisatları, kombili kalorifer tesisatları ile doğalgaz tesisatları kaliteli ve eksik siz olup, ayrıca Belediyenin her türlü hizmetlerinden yararlanmaktadır,

KIYMETİ: 1.100.000 TL

İİK.NIN 127. MAD.GÖRE SATIşž İLANININ TEBLİĞİ:

Adresleri tapuda kayıtlı olmayan (mübrez tapu kaydında belirtilen) alakadarlara, gönderilen tebligatların tebliğ imkansızlığı halinde iş bu satış ilanı tebliğ yerine kaim olmak üzere Hanen tebliğ olunur.

İİK.NIN 151 VE 142. MAD.GÖRE SIRAYA İTİRAZ :
Alacağa mahsuben ihalenin yapılması halinde veya satış bedelinin İİK.nın 138. mad,cümlesinde ipotek alacaklısına ödenmesi durumunda, alakadarların satışı takip ederek İİK.nın 142. mad.göre itirazları olanın bu hakkını 7 gün içinde kullandıklarına dair dosyamıza derkenar ibraz etmeleri İİK.nın 83,100, 142, 151 ve MK.789, 777 mad.göre ayrıca ilan olunur.

SATIşž şžARTLARI:

1- Taşınmazların satışı 05.04.2011 günü saat 14:15'den 14:30'e; kadar Bakırköy 7, icra Dairesinde açık artırma suretiyle yapılacaktır, Bu artırmada tahmin edilen değerin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartıyla
15.04.2011 tarihinde aynı yer ve saatte ikinci artırmaya çıkarılacaktır.

Bu artırmada da rüçhanlı alacaklıların alacağını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Su kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40 mı bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar kesin ve süresiz banka teminat mektubu vermeleri lzımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. ihale Damga resmi ve KDV'nin tamamı ile Tapu alım harcı alıcıya aittir. Birikmiş aynından kaynaklanan vergiler, tapu satım harcı ile Tellaliye Satış Bedelinden ödenir.

3- ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefferi teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul ola caklardır. ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır,

5- şžartname, iln tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları iln olunur. 07.02.2011

(İİKm. 126)
(*) ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleride dahildir


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com


Geri Dön