01 / 05 / 2024

Bakırköy'de icradan 1 milyon 237 bin TL'ye satılık gayrimenkul!

Bakırköy'de icradan 1 milyon 237 bin TL'ye satılık gayrimenkul!

Bakırköy 11. İcra Müdürlüğü, İstanbul ili, Bağcılar ilçesi, Yıldıztepe Mahallesinde bulunan gayrimenkul satılıyor. Toplam bedeli 1 milyon 237 bin TL olan gayrimenkulün ihalesi 5 Temmuz 2011 günü Bakırköy 11. İcra Müdürlüğü'nde   artırma sureti ile yapılac



Bakırköy 11. İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

T.C. BAKIRKÖY 11. İCRA MÜDÜRLÜÄžÜ 1. (SULH HUKUK MAHKEMESİ) SATIşž MEMURLUĞUNDAN GAYRİMENKULUN AçIK ARTIRMA İLANI

Dosya No: 2010/6 Satış

Ortaklığın giderilmesine dair mahkemenin kararı gereğince atılmasına karar verilen gayrımenkulün:

1.  TAPU KAYDI ve YERİ: İstanbul ili, Bağcılar ilçesi, Yıldıztepe Mah. 35/7. Sok. No. 24te kain, ve tapunun 244DT.1c pafta (F21C23D1a), 952 ada, 10 parselinde kayıtlı 222,10 m2.. Miktarlı arsada inşa edilmiş bodrum, zemin, 4 normal kat ile teras katlı olmak üzere toplam 7 katlı binası olan taşınmazın tamamı.

2.  İMAR DURUMU: imar Müdürlüğünden alman 18.05.2011 tarihli bilgi yazısında, satışa konu olan taşınmaz, 15.09.2008 tarih tasdikli 1/1000 ölçekli uygulama imar planında H: 12,50 mt. irtifada konut alanında kalmakta olup, yola terki mevcut olduğu bildirilmiştir.

3.  HALİ HAZIR DURUMU: Taşınmaz üzerinde, zeminde inşa edilmiş bodrum kat, zemin kat, 4 normal kat ile teras katlı olmak üzere toplam 7 katlı bir bina mevcuttur.

Bodrum kat ile zemin katta her biri yaklaşık 180,00 m2. miktarlı dükkanlar mevcut olup, diğer normal katlarda ikişer daire vardır. Daireler yaklaşık 90,00 m2. miktarlıdır. Her biri 2 yatak odası, salon, mutfak, banyo, giriş holü ve wc.'den ibarettir. Dairelerde kombi sistemi doğalgaz-kalorifer, elektrik ve su tesisatı mevcuttur.

4.  KIYMETLERİ: Bilirkişi marifetiyle atışa çıkanları 244DT,1c pafta, 952 ada, 10 parsel sayılı gayrimenkulde tamamına 1.237.100,00 TL. kıymet takdir edilmiştir.

SATIşž 05.07.2011 günü saat 14.00/14.15 arasında BAKIRKÖY 11, İCRA MÜDÜRLÜĞÜNDE açık artırma sureti ile yapılacaktır. Bu artırmada takdir edilen kıymetin % 60'ı ve satış masrafları ile dosya alacağı rüçhanı alacaklar var ise bunlann toplamını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla, bu gayrimenkul, 15.07.2011 CUMA günü ayni yer ve saatlerde ikinci artırmaya çıkartacaktır. Bu artırmada da gayrimenkul için teklif edilen bedelin tahmin edilen kıymetin % 40'nı bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflannı geçmesi lazımdır.

2-  Artırmaya iştirak edeceklerin, gayrimenkulun, karariaştınlan kıymetin % 20'si nispetin de pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubu vermesi gerekmektedir. Satış peşin para ile yapılacaktır. Alıcı talep ederse 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir K.D.V. Damga resmi, Tapu alıcı harcı alıcıya Tellaliye resmi satıcıya affir. Satış tarihi itibariyle gayrimenkulun aynına ilişkin ödenmemiş vergiler varsa satış bedelinden ödenir,    

3-  İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.) Bu gayrimenkul üzerindeki haklannı hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialannı dayanağı belgeler ile ilan tarihinden itibaren on beş gün içinde dairemize bildirmeleri gerekmektedir, aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktı.

4-  İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, fark varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5-  şžartname ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için müdürlüğümüzde açık olup masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya, bir örneği gönderilebilir.

6-  Satışa iştirak edenlerin şartnameleri görmüş ve mündericatını kabul etmiş sayılacakta, başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları,

7-  Satış ilam ilgililerin tespit edilen adreslerine tebliğe gönderilmiş olup, bu adreste tebligat yapılmaması halinde, bu ilgililere ilanen tebliğ olunur.


Münevver Danış/Emlakkulisi.com


Geri Dön