27 / 04 / 2024

Bakırköy'de icradan 700 bin TL'ye satılık daire!

Bakırköy'de icradan 700 bin TL'ye satılık daire!

Bakırköy 5 İcra Müdürlüğü; Bakırköy'de yer alan daireyi satıyor. Toplam değeri 700 bin TL olan dairenin ihalesi, 6 Haziran 2011 günü saat 14.40 ile 14.50 arasında Bakırköy İcra Müdürlüğü'nde açık arttırma suretiyle yapılacak...



Verilen ilan şu şukilde;

SATIŞI İSTENEN TAŞINMAZ MALIN EVSAFI:

İstanbul İli Bakırköy İlçesi Şenlik Mahallesi Cilt :77 Sayfa : 7602 Ada : 714 Parsel : 26 Yüzölçümü : 836,00 m2, 15/96 arsa paylı 1 nci kat 5 nolu bağımsız bölüm olan meskenin tamamı Bakırköy 5.İcra Müdürlüğünde satışa çıkartılmıştır.

1-İ.1.K,127.MD.GQRE SATIŞ İLANININ .TELİĞİ : Adresleri tapuda kayıtlı olmayan (mübrez tapu kaydında belirtilen ) alakadarlara takip borçlularına gönderilen tebligatların tebliğ imkansızlığı halinde işbu satış ilanı tebliğ yerine kaim olmak üzere ilanen tebliğ olunur.

2-İ.1.K.151.142 MfiGORE SIRAYA ŞİKAYET VE İTİRAZ : Uygulama aykırılığı nedeniyle,alacağa mahsuben ihalenin yapılması veya satış bedelinin l.t.K.nun 138.Md,cümlesinde ipotek alacaklısına ödenmesi dorumunda, alakadarların satışı takip ederek İ.I.K.nun 142 md.göre şikayet veya itirazları olanın, bu hakkını 7 gün içinde kullandıklarına dair dosyamıza derkenar ibraz etmeleri İ.I.K.nun 83,100,142,151 MK.789,777 m&göre ayrıca ilanen tebliğ olunur.

3-SAfILACAK TAŞINMAZIN TAPU KAYDI :İstanbul İli Bakırköy İlçesi Şenlik Mahallesi Cilt:77 Sayfa :7602 Ada: 714 Parsel: 26 Yüzölçümü :836.00 m2,15/96 arsa paylı 1 nci kat 5 nolu bağımsız bölüm olan meskenin tamamı,

4-İMAR DURUMU : Bakırköy Belediye Başkanlığı imar ve Şehircilik Müdürmğunim,08.02.2010 Tarih ve M.34.6.BAK.0.13.04-310-05.0Î/855 sayılı yazılarında: Bakırköy ilçesi,Şenlik mahallesi 77 pafta 714 ada 26 parselin imar durumu çıkartılarak gönderilmesi istenilmektedir. Söz konusu parsel 17.07.2006 onardı 1/1000 ölçekli Florya uygulama imar planında aynk nizam TAKS:0,25,H=6.5Q mt.irtifalı konut alanında küçük bir kısım ise yol alanında katmaktadır. Denilmiştir.

TAŞINMAZIN HALİHAZIR DURUMU VE EVSAFI :

Söz konusu taşınmaz İstanbul ili Bakırköy llçesi,Şenlik Mahaiiesi,Harman sokak Temir Villa No : 32 mevkiinde Bodrum kat+Zemin kat+İ.kat+Teras kattan ibaret 4 katlı bir apartmandmApartmanm aynk nizam bahçe içerisindedir. Dış bahçe kapısı ve bahçe korkuluiklan demir perforjeden yapıirmştır.Bahçe kapısında apartmana giriş yer döşemesi mermer kaplıdır.Apartmanın dış cephesi akrüik boyahdır.Dış kapı yanları mermer kaplıdır.Dış Kapısı döğme demirdir.Ayrıca iç kısmında da ahşap mobilya bir kapı mevcuttur.Giriş sahanlığın yan duvarlan,apartman sahanlığı,kat sahanlıkları ve merdiven basamakları mermer kaplıdır.Merdiven küpeştesi ahşap ve korkuluğu demir Perforjedir.Her katta çift daire mevcuttur. Apartman 22 yıllıkur.Bakımlı bir vaziyettedir.Ayrıca arka cephede açık otoparkı mevcuttur. Borçlunun maliki bulunduğu daire her ne kadar tapu kaydında Lkat 5 kıpı noiu daire olarak gösteriliyorsa da yerinde yapılan keşifteö kapı nolu daire olduğu tespit edilmiştir.Dairenin dış kapısı çelik olup daire 3 yatak odası+salon+mutfak+banyo+Wc+ orta hol ve 2 adet balkondan ibaret olup yaklaşık 180.00 m2 civarında bir alana sahiptir-Dairenin salon ve yatak odalarının yer döşemeleri klasik parke,üzeri halı döşenmiştir.DuvarIar saten boya, tavanları kartonpiyerlidir.Mutfak,Banyo,Wc,orta hol ve balkonların yer döşemeleri mermer mutfak,banyo ve Wc nin duvarları tavana kadar karo fayans kaphdır.Orta hol ve mutfağın tavanları kartonpiyerlidir. Dairenin iç kapılan ve dış pencereleri ahşap(mobi!ya) olup pencerelerin üstttpanjurludur. Arka balkon alüminyum camekanlı kapatılmıştr.Daire merkezi sistem kaloriferiidirynca daire bakımlı bir vaziyettedir. Dairenin eiektirik,sıhhi,merkezi sistem kalorifer tesisatlan çok kaliteli olup aynca Belediyenin her türlü hizmetlerinden yararlanmaktadır. Taşınmaz mala 700.000.00 TL kıymet taktir edilmiştir.

SATIŞ ŞARTLARI:

1- Satış 06.06.2011 Günü 14:40 den 14:50 ye kadar Bakırköy 5. İcra Müdürlüğünde açık artırma suretiyle yapılacaktır.Bu artırmada tahmin edilen kıymetin % 60 uu ve rüçanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraftan geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla 16.06.2011 Günü aynı saat ve yerde ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da bu miktar elde edilememişse taşınmaz mal en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilecektir. Şu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40 im bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarım geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin,tahmm edilen kıymetinin % 20 si nispetinde pey akçesi ( TL Lirası veya devlet tahvili dışındaki döviz kabul edilmeyacektir.) Veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir,alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Damga Vergisi,KDV,Tapu Harç ve Masraftan alıcıya aittir. Birikmiş Vergiler.Tellaliye, ve Tapu Satım Harcı satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (x) bu taşınmaz mal üzerindeki haklanın hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile on beş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi taktirde haklan tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

4- İhaleye Katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve aynca temerrüt faizinden mütselsilen mesul olacaklardır. İhale Farkı ve Temerrüt faizi aynca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak ,bu fark,varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


5- Şartname jlan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği taktirde, isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatım kabul etmiş sayılacakları, başka bilgi almak isteyenlerin yukanda yazılı dosya numarası ile müdürlüğümüze başvurmaları île satış ilamnın tebliğ edilemeyen alakadarlara t,İ.K.nun 127.Maddesine göre tebliğ yerine kaim olacağı ilan olunur.

Dosya No: 2009

Münevver Danış/Emlakkulisi.com


Geri Dön