02 / 05 / 2024

Balat Life'da yaşam başladı!

Balat Life'da yaşam başladı!

RC YAPI ailesi, “Yaşam başladı” organizasyonuyla, Balat Life Projesi ’ nde yaşamın başla­mış olmasının heyecanını, hem “Balat Life” sakinleri hem de özel davetlileri ile paylaştı...



RC YAPI ailesi, “Yasam başladı” organizasyonuyla, Balat Life Projesi’nde yaşamın başla­mış olmasının heyecanını, hem “Balat Life” sakinleri hem de özel davetlileri ile paylaştı.


Bursa’nın önde gelen isimlerinin ve protokolünün de katıldığı davette, RC YAPI’nın sahibi Yüksek Mimar Recayi Coşkun’un yaptığı şehrimiz ve günümüz konut yaşam çözümleriyle ilgili etkileyici konuşmasının ardından Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Bölüm Başkanı Nilüfer Akıncıtürk, İmar ve İskân eski bakanlarımızdan Hüsamettin Örüç, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Mimarlar Odası Başkanı Nizamettin Kaya ve Balat Life sakinlerinden Hakan Tuzlacıoğlu konuşma yaptılar.


Recayi Coşkunun oğulları Mimar Hasan Coşkun ve Asil Coşkun'un yaptırdığı Atatürk ve İsmet İnönü Rölyef'ini babalarına sunmalarıyla duygusal anlar yaşandı. Davette Prusart Yaylı Çalgılar Dörtlüsü, klasik repertuvarının yanısıra, farklı müzik türleriyle de davetlilere keyifli anlar yaşattı. 


“BALAT LIFE”DA YAŞAM


Bursa’nın geleneksel mimarisinin ve yasama kültürünün oluşturduğu komşuluk ilişkilerinden yola çıkarak projelendirilen BALAT LIFE, orta avlusunda tüm bu hissi sunuyor. Projede, sosyal tesiste, an, havuz ve saat kulesi gibi mekânsal öğelerle, aktif ve aktüel bir mekân ortaya çıkarıldı. Sosyal tesisin üzerinde bir çatı olmamasından dolayı, çiçekleri, ağaçları, yemyeşil çim örtüsünü, havuzu, gökyü­zünü ve bir cümle yasamın dinamizmini görülebiliyor.


Balat Life, şehir merkezine, sanayi bölgelerine, üniversitelere, Gemlik’e, Mudanya’ya ve İstanbul’a hızla ve rahatça ulaşılabilirliğiyle de özel bir proje olma değerini sürdürüyor.


KONUT YAPI



Geri Dön