30 / 04 / 2024

Balık sezonunun açılmasıyla birlikte, balıkçılara indirimli tarım kredisi!

Balık sezonunun açılmasıyla birlikte, balıkçılara indirimli tarım kredisi!

Tarım ve Orman Bakanlığı resmi hesabından, balıkçıların işletme giderlerinin finansmanı amacıyla 15 milyon TL'ye kadar faiz indirimli tarım kredisi kullanabileceklerini açıkladı. İşte haberin detayları…



Bakanlığın Twitter'daki hesabından yapılan açıklamada şunlar açıklandı:

"Türkiye karasuları içerisinde, bakanlığımız tarafından onaylanmış ruhsata tabi olarak balık avcılığı yapan balıkçılarımız, Ziraat Bankası aracılığıyla 'Balıkçılık Destek Kredisi'nden yararlanabilecekler. Diğer taraftan, daha önce faiz indirimli tarım kredisi kullanmamış olan balıkçılarımız, işletme giderlerinin finansmanı amacıyla 15 milyon TL'ye kadar, yüzde 50- 80 arasında değişen oranlarda faiz indirimli tarım kredisi de kullanabilecekler. Daha önce faiz indirimli tarım kredisi kullanmış olan üreticilerin ödeme güçlerini aşmamak kaydıyla ek olarak bu krediden yararlanmaları da mümkündür"

Balık sezonunun açılmasıyla birlikte, balıkçılara indirimli tarım kredisi!

Vahit Kirişci, "Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla, bugünkü politika faizi olan yüzde 13,5 üzerinden balıkçı kardeşlerimiz Ziraat Banka'mız bir işletme kredisi kullandıracaktır, buna da bugünden itibaren başlayacaktır." dedi.

Bakan Kirişci, su ürünleri av sezonunun açılış törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Vahit Kirişci ile telefon görüşmesi gerçekleştirerek, yeni av sezonuyla ilgili olarak balıkçılara bereketli bir sezon diledi.

Kireçburnu Balıkçı Barınağı'nda balıkçılarla bir araya gelen Bakan Kirişci, av yasağının devam ettiği 4,5 ay boyunca bugünün gelmesini dört gözle beklendiğini ve tüm hazırlıkların yapıldığını dile getirdi.

Akdeniz'de de balıkçıların 15 Eylül'de denize açılacağını hatırlatan Kirişci, ekolojik özellikleri birbirinden farklı dört denizdeki varlıkların tüm kesimler tarafından korunması gerektiğini vurguladı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön