27 / 04 / 2024

Milletvekili Cem Avşar: Rezerv alanlarının açılmasıyla alakalı süreç istismara açık!

Milletvekili Cem Avşar: Rezerv alanlarının açılmasıyla alakalı süreç istismara açık!

Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar sosyal konut projelerine ilişkin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda açıklamalarda bulundu. Kentsel Dönüşüm yasasına dikkat çeken Avşar, "Rezerv alanlarının açılmasıyla alakalı süreç istismara açık" dedi.



TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın 2024 yılı bütçesine dair görüşmelerde DEVA Partisi adına Tekirdağ Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Cem Avşar açıklamalarda bulundu.

Sosyal konut projelerinde yaşanan aksaklıklar, sapmalar ve kentsel dönüşüm yasası sebebiyle yaşanabilecek mağduriyetler, hazine arazilerinin satışı ve İlk Evim İlk İş Yerim Projesi üzerine değerlendirmeler yapan Avşar, bu konularla ilgili TBMM’ye sundukları soru önergelerine cevap alamadıklarını ifade etti. Hibya.com'da yer alan habere göre, Avşar, ‘Sosyal konut projelerinin gerçekleşme hedeflerinde çok büyük sapmalar var’ dedi.

Milletvekili Cem Avşar: Rezerv alanlarının açılmasıyla alakalı süreç istismara açık!

Sosyal konutta bugüne kadar inşa edilen 1 milyon 170 bin konuttan bahsedildiğini söyleyen Avşar, "Şimdi, evet, 1 milyon 170 bin konut 22 senede yapıldı. Fakat kalkınma planına baktığımız zaman aslında 11. Kalkınma Planı’nda sosyal konut olarak 2023 senesinde hedeflenen rakamın 270 bin olduğunu görüyoruz fakat biz nerede kalmışız, 125 binde kalmışız. Evet, 22 senede birçok işler yapıldı, birçok şeyler oldu. Fakat burada bizim başarı kriterimiz yapılanların üst üste toplanması değil, hedeflenen kalkınma planlarında ve bütçede hedeflenenlerin gerçekleştirilmesi olmalıdır, bu bize daha iyi bir ışık yaratacaktır diye düşünüyorum." diye ifade etti.

REZERV ALANLARININ AÇILMASIYLA ALAKALI SÜREÇ İSTİSMARA AÇIK

"Rezerv alanlarının açılmasıyla alakalı süreç istismara açık çünkü rant meseleleriyle alakalı kabarık bir sicil var" diye ifadeler kullannan Avşar, "Bütçeye gelirsek, bu bütçe ile bu yükün taşınması zor. Taşınması zor fakat hazine arazilerinin satışına, cinsine bakılmaksızın devam edilirse bu bütçe bir şekilde bir yere getirilebilir" şeklinde konuştu.

Avşar, "tabii, para havadan gelmeyecek, 110 milyar dolar çok ciddi bir rakam, çok büyük bir rakam; bunun da oluşturulması çok kolay işler değil ancak bu yeni yasayla da gelen, rezerv alanlarının açılmasıyla alakalı süreç de istismara açık çünkü geçmişte bu rant meseleleriyle alakalı kabarık bir sicil var.” ifadelerine yer verdi.

Tekirdağ Manor House satışa çıktı! Yeni proje!

Vakıf GYO Tablo Adalar'da yüzde 20 indirim fırsatı! 1 ay sonra teslim! 


Geri Dön