07 / 05 / 2024

Balıkesir Karesi'nin çehresi değişiyor!

Balıkesir Karesi'nin çehresi değişiyor!

Balıkesir’in Karesi ilçesini 21. yüzyılın modern şehirlerinden biri haline getirmek için gece gündüz çalışan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve ekibi, yaklaşık 40 yıldır kullanılan ve artık ihtiyaca cevap veremeyen Köylü Garajı’nı 20 günde baştan aşağıya yenileyerek hizmete açtı...



Karesi Belediyesi Fen İşleri ekipleri, 3 bin metrekarelik bir alanda kırsal mahallelere ulaşım hizmeti veren Köylü Garajı'nı tamamen yıkıp yeniden inşa etti. Ekipler, minibüs şoförleri, durakları kullanan vatandaşlar ve çevre sakinleriyle yaptıkları istişareler sonucunda eksiklikleri belirleyerek, çalışmalara başladı. Alana renkli kilit parke taşları döşeyen ekipler, yeni peronları, kamelyaları, bankları ve 12 durağı da 13 aydınlatma direğiyle modern bir görünüme kavuşturdu. Ayrıca garajın kenarına çocuk parkı yapıldı.


MUTLULUKLARINI PAYLAŞTI


Başkan Yılmaz ve ekibi, çalışmaların tamamlanmasının ardından Köylü Garajı'na giderek minibüs şoförleri ve vatandaşlarla sohbet etti. İnsanların "kaliteli yaşam" duygusunu geliştirmek için çaba harcadıklarını ifade Yılmaz, insanların artık kentli olmak ile şehirli olmak arasındaki farkın sosyal, kültürel ve ekonomik hayata yansımalarını görebildiğini söyledi.


ŞIK VE TEMİZ MEKANLAR


Belediyelerin, insanda estetik duygusu yaratan ve şehrin tarihsel kişiliğini güçlendiren şık, temiz mekanlar oluşturmaya özen göstermesi gerektiğini vurgulayan Yılmaz, "Kadınların evden çıkıp gezeceği, alışveriş yapacağı, güzel mekanlar, o şehirdeki insanların da davranışlarını etkileyecektir. Şehirli olmak, öğlen yemek yediğin yer, otobüs beklediğin durak, bindiğin otobüs, gittiğin yol, şehirde geçirdiğin süre ile ilgili. Bizim yapacak çok işimiz var. Modern ve medeni şehirlere yetişmek için gayret edeceğiz. İşte bu yüzden Karesi Belediyesi olarak insanlarımıza şehirli olmanın bilincini kazandırmalıyız. Dünyada artık ülkeler değil şehirler yarışıyor" dedi.


ŞOFÖRLER ÇOK MEMNUN


Köylü Garajı şoförlerinden Hikmet Gökdeniz, çalışmaların çok başarılı olduğunu belirterek, Başkan Yılmaz'a teşekkür etti. Gökdeniz, "Bu garaj harabelik, araçların girip çıkarken sorun yaşadığı bir yerdi. Daha önce minibüs park edecek yer bulamıyorduk. Yağmurda su basıyordu. Şimdi yağmur suyu tahliye kanalları yapıldı. Yağmurdan, güneşten korunmak için de kamelyalar yerleştirildi. Başkan, son düzenleme ile burasını küçük bir toplu taşıma merkezine dönüştürdü. Vatandaşlarımız artık daha iyi bir hizmet alacak. Şoför esnafımız da düzenlemeyi yerinde buldu" diye konuştu.


ŞEHRİN ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR


Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve ekibi, Kuvayi Milliye Mahallesi'nde yapımı devam eden parkları ve yeşil alanları inceledi. Merkezde ve kırsalda ot biçme ve yeşillendirme çalışmalarını aralıksız sürdüren ve şehre 32 yeni park kazandıran Park Bahçeler Müdürlüğü, bugüne kadar kadar 30 bin 657 metrekare alan yeşillendirdi, 83 parkın revizesi yaptı, 3.574 adet de kent mobilyası koydu. Yenilenen 43 kırsal mahalledeki parklara da fitness grubu montajı yapmaya devam ediyor.


"YEŞİLİN ÖNEMİNİN FARKINDAYIZ"


İlçeye nefes aldıracak çevre düzenleme, yenileme ve güzelleştirme çalışmaları yapan belediye, Karesi'de sağlıklı bireyler yetiştirmek, sağlıklı bir toplum ve sağlıklı bir çevre oluşturmayı amaçlıyor. Karesi'yi daha çağdaş ve sağlıklı bir geleceğe taşımak amacıyla kent estetiğine yönelik çalışmalar sürdürdüklerini ifade eden Yılmaz, "İlçeye 'yeşil' bir kimlik kazandırmak için gece gündüz mesai yapıyoruz. Sağlıklı bir Karesi için yeşilin öneminin farkındayız ve yeşilin değerini biliyoruz" dedi.


MİNİKLER, SOKAK HAYVANLARININ SESİ OLDU


Karesi Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, Başkan Yücel Yılmaz'ın talimatı ile çocuklara hayvan sevgisi aşılamak için Nazende Kurşun Anaokulu Öğretmeni Emine İlhan tarafından başlatılan "Sokak Hayvanlarının Sesiyiz Projesi"ne destek verdi. Sahipsiz sokak hayvanlarının aç kalmasını önlemek için şehrin belirli noktalarına Pugedon ve güvercin beslenme odaklarını yerleştiren Karesi Belediyesi, şimdi de minik öğrencilere hayvan sevgisini aşılamak için sosyal dokunuşlar yapıyor. "Sokak Hayvanlarının Sesiyiz Projesi" kapsamında Nazende Kurşun Anaokulu Minik Kalpler Sınıfı öğrencileri ve öğretmenleri Emine İlhan ile birlikte Karesi Belediyesi'ni ziyaret etti. Ardından belediye ekipleri gözetiminde Ovaköy Mahallesi'ndeki Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ne ait Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi'ne gittiler. Hayvanları yakından tanıma imkanı bulan öğrenciler, keyifli saatler geçirdi. Öğrenciler, projenin kapanış toplantısında kendi okullarında hayvanlarla ilgili verilen eğitim seminerinin ardından pasta keserek tamamladı. Karesi Belediyesi bir de çocuklara sürpriz yaparak okulun bahçesine kedi evi yerleştirdi.


KARESİ'DE "MARKA SOKAKLAR" ARTIYOR


Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın talimatı üzerine ekipler, modern Karesi'yi inşa etmeye devam ediyor. Karesi Belediyesi, vatandaş odaklı hizmet anlayışı çerçevesinde prestij cadde çalışmalarını sürdürüyor. Yoluyla, kaldırımıyla, temizliğiyle örnek ilçe oluşturmak için çalışan ekipler, Yaymacılar Caddesi'nde tam kadro çalışıyor. Yeşilli Caddesi'nde, Yıldırım Camii civarında, Erbakan Meydanı ve bağlantı yollarında prestij cadde uygulaması yapan Karesi Belediyesi, yine şehir merkezinin önemli akslarından birisi olan Yaymacılar Caddesi'nde prestij cadde uygulamasına başladı. Halk ve esnaf tarafından memnuniyetle karşılanan uygulama sayesinde kaldırımlar genişletilerek yaya trafiği rahatlatılıp, araç parklanmaları önlenecek, yer ışıklandırmaları ile caddeye modern bir hava katılacak.


YERDEN AYDINLATILACAK


İlçeyi cadde ve sokaklarıyla 2023'e hazırlayan belediye, prestij çalışmaları kapsamında Yaymacılar Caddesi'nde tretuvarlarıyla beraber yaklaşık 9 bin metrekare alana dekoratif antik taş döşemesi yapacak. Cadde, 35 adet ışıklandırma direği ve yerden ışıklandırma sistemi ile aydınlatılacak


38 okula 8 milyon lira yatırım geldi


38 okula 8 milyon liradan fazla yatırım yaparak öğrencileri sevindiren Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, gittiği her yerde gençler ve çocuklar tarafından ilgi ve sevgiyle karşılanıyor. Daha önce yaptığı binlerce liralık yatırım ile Karahallılar Ortaokulu'nda "Okullar Hayat Olsun" diyen Yılmaz, bu kez de öğrencilerin talebini geri çevirmedi, iki masa tenisi hediye etti, onlarla birlikte masa tenisi oynadı. "Okullar Hayat Olsun" projesi kapsamında 38 okulda 8 milyon liralık yatırım yapan Karesi Belediyesi, yine proje kapsamında Karahallılar Ortaokulu'nda hummalı bir çalışma başlattı. Karesi Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü okula spor sahaları kazandırıp, peyzaj düzenlemesi yaparak okulun fiziksel şartlarını iyileştirdi.


SAĞLIKLI ÇOCUKLAR


"Çocuklar bizim geleceğimiz" diyen Başkan Yücel Yılmaz, şunları söyledi: "Çocuklarımızın daha iyi şartlarda kaliteli eğitim alabilmeleri için biz de belediye olarak üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu zamana kadar 38 okulun fiziki şartlarını yerine getirmek için 8 milyon liradan fazla para harcadık, harcamaya da devam edeceğiz."




Yeni Asır


Geri Dön