06 / 05 / 2024

Balıkesir'de gübreden enerji üretilecek!

Balıkesir'de gübreden enerji üretilecek!

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Bu çevre dostu tesisi Balıkesir'e kazandırmak bize fayda sağlayacaktır. Çünkü Balıkesir'deki gübre atığı ciddi bir problem teşkil etmeye başladı" dedi...



Almanya'nın Schwabisch Hall şehrinin enerjisini karşılayan biyogaz tesislerini inceleyen Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Bu çevre dostu tesisi Balıkesir'e kazandırmak bize fayda sağlayacaktır. Çünkü Balıkesir'deki gübre atığı ciddi bir problem teşkil etmeye başladı" dedi.


Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, aralarında birim müdürleri ve meclis üyelerinin bulunduğu kalabalık bir heyetle Almanya'daki kardeş şehir Schwabisch Hall'de inceleme gezilerine devam ediyor. Şehrin idari yapısı, belediyenin çalışmaları ve projeler hakkında Schwabisch Hall Belediye Başkanı Hermann Josef Pelgrim ile fikir alışverişinde bulunan Başkan Yücel Yılmaz, 500 kilovat elektrik üretme kapasitesine sahip biyogaz tesislerini inceledi.


Yılmaz, "Tesiste yüzde 70 hayvan pisliği, yüzde 25 silaj, yüzde 5 de yeşil bitki ile gaz oluşturan bir nemlenme yapıyorlar. Hayvan idrarıyla da bunun çürümesini, fermantasyonunu sağlıyorlar" dedi.


Çevredeki hayvan çiftliklerinden çıkan hayvani atıkların değerlendirildiği tesisten elde edilen gazın şehre dağıtıldığını söyleyen Başkan Yılmaz, "Bu çevre dostu tesisi Balıkesir'e kazandırmak bize de fayda sağlayacaktır. Çünkü Balıkesir'deki gübre atığı ciddi bir problem teşkil etmeye başladı" ifadelerini kullandı.


Ortak yürütülebilecek projeler ve yatırımlar hakkında Schwabisch Hall Belediye Başkanı Hermann Josef Pelgrim ile görüşen Yılmaz, ayrıca şehrin yer altı sistemini, kullanılan çim biçme makinelerini, spa ve sauna alanlarını inceledi.



Sabah 


Geri Dön