27 / 04 / 2024

Balıkesir'de mülkiyet sorunu ortadan kaldırılıyor!

Balıkesir'de mülkiyet sorunu ortadan kaldırılıyor!

Balıkesir'de 34 senedir 18.02 bölgesinde 34 senedir çözülemeyen mülkiyet sorunlarında mutlu sona ulaşılıyor. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, bölgede bulunan hak sahiplerine tapularını teslim etti.



1986 senesinde Bayındırlık Bakanlığı tarafından imara açılan ve mülkiyet sorunu ortadan kaldırılmayan  18.02 bölgesinde mutlu sona ulaşıldı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre;  Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan ve Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, 35 senedir yaşanan problemi ortadan kaldırdı. Planların askıya çıkma işlemlerinin son bulmasıyla ile beraber bölgede yer sahibi olan vatandaşlara tapu teslimleri yapıldı. 

20 şehir inşa edilecek

20 ilçe içerisinde benzer sorunların yaşandığını ve sorunların çözüldüğünü dile getiren “Şehrimizin birikmiş tüm sorunlarını istişare kültürü ile bir araya gelip ortak akılda buluşarak çözüyoruz. Tapuların ardından Karesi ve Altıeylül belediyelerimizle gerekli hazırlıkları kısa süre içerisinde tamamlayarak ruhsat verir hale geleceğiz. Bizim çözüm tarafında olan dönem olacağız, Balıkesir’in önünü fersah fersah açıp diğer illerin parmak ısırdığı bir şehir haline geleceğiz” dedi. 8.02 bölgesinin kangren olduğunu vurgulayan Başkan Orkan ise, “Siyasi bir irade konması gerekiyordu. Balıkesir’in girişi, kısa sürede alt yapısıyla ve üst yapısıyla kentimize yakışır hale gelecek” dedi. Başkan Avcı da, “Balıkesir’e yön verecek ve daha kaliteli hale getirecek yeni bir şehir burada inşa edilecek. Balıkesir’e çok ciddi bir vizyon katacak” dedi. 

Balıkesir de mülkiyet sorunu ortadan kaldırılıyor!

Törende konuşan AK Parti Balıkesir milletvekillerinden Pakize Mutlu Aydemir, “Hak sahibi vatandaşların mağduriyetlerinin çözülmesi adına ortaya konulan ortak irade başarıyı getirdi. Tarihi dokusu ve kültürel alanlarıyla geçmişle geleceği buluşturacak bir yaşam alanı ortaya çıkacak” şeklinde konuştu. Mustafa Canbay ise, “Burada yaşanacak değişim, Türkiye’nin en güzel şehirlerinden Balıkesir’e görsel olarak büyük katkı sağlayacak” dedi.

Zağnos Paşa Meydan Düzenleme çalışmasında olduğu gibi önemli bir ana tanıklık edildiğini söyleyen Subaşı, “AK Parti Belediyeciliğinde Yücel Başkanımız tarih yazıyor” ifadelerini kullandı Balıkesir’in etrafının havaalanı, ordu donatım okulu ve otoban ile çevreli olduğu için şehrin gelişme alanının sınırlı olduğunu söyleyen Adil Çelik ise, “Gördüğünüz gibi belediyeler aynı siyasi parti olduğu zaman nasıl da işler çözülüyor. Balıkesir inşallah önümüzdeki 5-10 yılın parlayan yıldızı olacak” açıklaması yaptı.


Balıkesir'de kentsel dönüşüm çalışmaları tamamlanıyor!


Geri Dön