29 / 04 / 2024

Balıkesir'e 2 bin 400 konut yapımı için star verildi!

Balıkesir'e 2 bin 400 konut yapımı için star verildi!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Balıkesir Toplu Konut A.Ş. eliyle 2400 konut üretmek üzere startı verdi. Başkan Ahmet Edip Uğur, sürdürülebilir bir kent projesi başlattıklarını söyledi



MIPIM Fuarı'nda tanıttığı ve başlattığı projelerle adından söz ettiren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, kentteki ilk konut projesini tanıttı yaptı. GYODER Başkan Yardımcısı Haluk Sur'un da gayrimenkul sektörünü temsil ettiği toplantıya Balıkesirliler ve gayrimenkul yatırımcıları yoğun ilgi gösterdi. Başkan Uğur; Körfez Geçişi, İzmir-İstanbul Otoyolu ve Çanakkale Köprüsü projelerinin bitmesi ile Marmara'da ulaşım ağlarının kesişiminde Balıkesir'in bulunacağını, sanayi, turizm ve lojistik alanlarında yoğun yatırım talepleri geldiğini belirtti. Bu yatırımlara fiziki mekan oluşturacak planlamaya giriştiklerini anlatan Uğur, bu çerçevede sürdürülebilir bir kent yaşamı için şehircilik hareketi başlattıklarını ve bu hamlenin ilk adımının Yeni Karesi Projesi olduğunu belitti. 


Manzaralı balkonda kahve keyfi 

Başkan Uğur proje ile ilgili şu bilgileri verdi: "Projemiz 2 etaptan oluşuyor. Toplam 2400 konut. Projede, 54 dönüm park ve rekreasyon alanı var. 2.300 metrekare sağlık tesisi, 2.000 metrekare cami, 6.000 metrekare okul olmak üzere 64.000 metrekare sosyal donatı alanı var. Konut blokları 147.000 metrekare alanda. 1. etap, toplam 107 dönüm alan üzerinde. 6 farklı blok ve 11 tip daire var. Toplam 27 blok. Türk aile yapısına uygun daireler, birbirinin önünü kapatmayacak şekilde tasarlandı. Balıkesirli hemşehrilerimin, 10. kattaki balkonunda, manzaraya karşı kahve içme keyfini yaşamasını istiyorum." 


İlk daireyi kendi aldı

Başkan Ahmet Edip Uğur, "ilk etapta 6 farklı blok tasarımı, 11 farklı daire mimarisi var. Kataloglarda hepsini görebilirsiniz. En küçük dairemiz brüt 70 metrekare; 2 oda 1 salon, farklı cephelere bakan şirin daireler. Bir kendi aldı diğer daire tipi ise; 3 oda 1 salon, 90 metrekare brüt alana sahip. 20 metrekare salonlu, ebeveyn banyolu daireler. Her biri farklı cephelere bakıyor. Ben de ilk daireyi sizlerle birlikte Yeni Karesi'den alıyorum, hayırlı olsun" dedi. 



Milliyet Ege


Web: http://www.baltok.net/


Geri Dön