27 / 04 / 2024

Balıkesir'e kongre merkezi müjdesi!

Balıkesir'e kongre merkezi müjdesi!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı çalışmalar nedeniyle kentin adeta şantiyeye döndüğünü dile getiren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir'e büyük, modern bir kongre merkezi kazandıracaklarını söyledi




Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı çalışmalar nedeniyle kentin şantiyeye döndüğünü, kavşak projelerinden dolayı yakında merkezdeki trafik düzenlemesinin yenileneceğini açıkladı. 

Emniyet ve Otel Basri kavşaklarının 3-4 ay içerisinde tamamlanarak, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na yetişeceğini söyleyen Uğur, seçimlerin ardından belediye çalışmalarına yoğunlaştıklarını kaydetti. Öncelikle şehir merkezindeki kavşak düzenlemelerini tamamlayacaklarını belirten Uğur, Emniyet ve Otel Basri kavşaklarının trafiğe kapanacağını, İstasyon Meydanı ve Altıeylül kavşaklarının da yeniden düzenleneceğini belirtti. 


Kongre merkezi kurulacak

Yakın bir zamanda Toplu Taşıt Merkezi'nin de yeniden düzenleneceğini söyleyen Başkan Uğur, Büyükşehir Belediyesi olarak Balıkesirlilerin huzurlu ve rahat yaşamaları için çalıştıklarını vurguladı. Çay Deresi projesiyle Çocuk Köyü'nün tamamlayıp hizmete başlatacaklarını ifade eden Uğur, Balıkesir'e büyük, modern bir kongre merkezi kazandıracaklarını, proje bedeli 16 milyon lira olan merkezin yapımının Kalkınma Ajansı ile birlikte yürütüldüğünü kaydetti. Uğur, "Bu çalışmalarla beraber programımızda Toplu Taşıt Merkezi'nin yeniden düzenlenmesi var. İstiyoruz ki Balıkesirliler huzurlu, rahat yaşasın. Çay Deresi ihalesi tamamlandı. Derenin ıslahını Devlet Su İşleri yapıyor. Biz de rekreasyon alanı, derenin etrafındaki yürüyüş yolları, oradaki restoranlar, kafeler, bisiklet yolları, diğer kısmını ihale ettik" dedi. 


'Durmak yok'

Başkan Uğur, merkez ve ilçelerde halk otobüslerinin tamamının yenileneceğini, modern otobüslerle ulaşımın daha konforlu ve rahat olacağını belirtti. Büyükşehir olarak projelerle ilgili çalışmaların aralıksız devam ettiğini kaydeden Uğur, şunları söyledi: "İhalelerimiz yapıldı, paramız var, kredimiz var. Hiç kimseden bir şikayetimiz yok. Biz 'durmak yok, yola devam' diyoruz. Otobüsler yenileniyor, hepsi son model. Halk otobüslerinin de ihalesi yapıldı. Bu yapılan ihalelerin bazı süreçleri var. Hepsi devreye giriyor. Yalnız Balıkesir merkezde değil, Ayvalık'ta, Burhaniye'de, Edremit'te, Bandırma'da yani Balıkesir'in her yerinde otobüsler yenileniyor."

Adalar arası deniz ulaşımında Büyükşehir Belediyesi'nin alacacağı tekneyle deniz taksilerin devreye gireceğini de hatırlatan Uğur, yakın zamanda deniz ulaşımının da güvenli, konforlu ve kısa sürede gerçekleşeceğini bildirdi. Balıkesirlilerin Büyükşehir'in çalışmalarından, şehir merkezindeki otopark düzenlemelerinden memnun olduğunun altını çizen Uğur, çalışmalarla belediyenin aynı zamanda istihdam da sağladığını sözlerine ekledi.



Yeni Asır


Geri Dön